Les Carbonelles i Les Martines arrenquen del Ple algunes millores per al barri

No Comment

Després de molt temps de reivindicacions veïnals, els barris «disseminats» (segons el nom que aplica l’Ajuntament a aquestes urbanitzacions) de Les Carbonelles i Les Martines tindran taxi a demanda que faciliti el desplaçament a la ciutat dels seus 600 veïns. És una de les millores que es van assolir durant el ple municipal de juny, celebrat el passat dia 23, i on va intervenir en l’apartat de participació ciutadana Maria Dolores Nogués, en representació dels dos barris. 

Els diferents acords transaccionats van ser votats per tots els grups. Així i tot, Nogués aprofità per insistir les mancances més immediates. I insistí en el fet que la mesura del taxi a demanda s’apliqués d’immediat: «no posem més taules de treball, Lluïsa, posem dia i hora, com abans millor, el dia 1 de juliol», exigí a la tinent d’alcalde Melgares. «El bus flexible ni ho he vist passar», afirmà, i recordà que «cal una senyalització per als camions que es colen de la carretera, un dia em mataran», en referència al trànsit freqüent que utilitza el carrer Mas de Canet com a drecera des de la carretera de Martorell C-243c.

També fou acordada una altra demanda històrica, com és el fet de disposar d’un barracó que serveixi d’espai de trobada, «hem de seure al carrer a fer reunions entre veïns», afirmà Nogués en el Ple, visiblement contrariada per l’«espera de tants anys», i a la vegada satisfeta dels acords a què s’havia arribat amb l’equip de govern.

Altres acords contemplen la neteja de les rieres que passen per la zona, «l’ACA no ha vingut mai a netejar, a l’estiu no podem ni sortir amb tantes rates, colobres i mosquits». Per la seva banda, l’actual regidora del districte IV, Jennifer Ramírez, defensà que s’havia avançat en pal·liar algunes necessitats, «s’ha millorat la gestió de residus, ha disminuït l’incivisme al voltant dels contenidors, hem fet arribar fibra i ADSL, i una zona infantil a la placeta dels Somnis», a la vegada que recordà que ja s’estan contemplant possibilitats d’espais per a reunions.

Durant la seva intervenció, la representant veïnal no s’està de criticar la passivitat de l’Ajuntament vers les necessitats del barri, i va ser especialment dura amb l’anterior govern del PSC. A Alfredo Vega li recriminà que en la seva etapa d’alcalde i regidor del districte «no ens va donar res, no tenim bus, ni voreres, ni barracó; ningú ha mirat el nostre barri», mentre donà les gràcies al regidor Noel Duque per la seva participació en el Ple. Vega reconegué que «les necessitats als barris són moltes i els recursos limitats», i que ara algunes demandes actuals podran ser factibles gràcies al pressupost ampliat de què disposa enguany el consistori, «me n’alegro de la voluntat d’aquest equip de govern», expressà.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari