Les millores pendents al barri que reclama l’AVV Can Boada del Pi

No Comment

La neteja de la riera del Palau, la rehabilitació de la Masia Marcet, i remodelacions de parcs infantils, entre les reivindicacions pendents.


Diversos barris de la ciutat mantenen reivindicacions urbanístiques i socials que es troben estancades i que sovint no s’han solucionat amb els governs anteriors. Entre elles Can Boada del Pi l’associació del qual aprofita el recent nou govern per plantejar i insistir en tot un seguit de demandes que s’arrosseguen des de fa anys.

Aquestes reivindicacions juntament amb la demanda de solucions i de compromisos immediats, els va tornar a plantejar la junta de l’AVV de Can Boada del Pi, el passat 23 d’octubre, en una trobada amb representats del govern local. En concret amb el President del Districte 5, Xavier Rivero, i Carles Caballero, regidor d’Arquitectura, Urbanisme i Medi Ambient, i altes directives i tècniques de l’Ajuntament.

L’etern problema amb la neteja de les rieres continua sent una de les preocupacions principals. L’entitat veïnal lamenta que la neteja de la riera del Palau encara no s’hagi produït, malgrat les dates ajornades i «promeses incomplertes» que l’equip de govern anterior havia fet. Per això avisen del perill que suposa una llera plena d’arbres, matolls i brossa i que es produeixen fortes pluges. El regidor Carles Caballero va assegurar a la reunió que es procedirà a adjudicar aquesta actuació a una empresa el mes de novembre, la qual tindrà un any per dur-ho a terme. En tot cas, l’entitat veïnal continuarà alerta i fent pressió per avançar els terminis en una qüestió que es ve arrossegant des de fa massa temps.

Pel que fa a la remodelació del parc infantil dels pisos de l’Avinguda Can Boada, ja el passat gener es va anunciar que es realitzaria en 2010, tot i que l’entitat veïnal informa que ha aconseguit una nova data de reunió per desbloquejar el tema i donar l’impuls definitiu a aquest projecte.

La situació de deteriorament de la Masia Marcet, catalogada com a Bé Cultural d’Interès Local, fa temps que preocupa. L’entitat veïnal es fa ressò que recentment, la immobiliària Solvia Banc Sabadell, propietària de l’immoble, ha netejat la masia per dins, i s’ha tancat l’accés per on entraven nens i joves. L’AV assenyala que aquesta actuació s’hauria d’haver realitzat fa un any, i assegura que ha estat possible per la seva insistència a l’ajuntament, el qual va instar a la propietat a fer-ho. Ara, l’entitat reclama la rehabilitació total de la casa per frenar el deteriorament de l’edifici i el perill que aquest suposa. També afirmen que el mateix regidor Caballero es va comprometre a sancionar econòmicament la propietat (fins a 3.000 euros) els cops que calgui perquè es realitzin les obres.

Altres projectes i reformes que es demanen són la millora entre els Grups de Can Boada i el col·legi Marià Galí, de l’espai de jocs infantils, jocs biosaludables i aparcaments. En tot cas, l’associació veïnal assegura que continuarà actuant amb tenacitat per tal d’assolir un barri i una ciutat millor.

Redacció

 

Related Articles

Deixa un comentari