Les proves PCR «no s’estan fent de forma correcta» a Terrassa, denuncia la Plataforma per la Sanitat Pública

No Comment
Proves PCR

«No s’està realitzant de forma correcta» ni la detecció de les persones amb covid-19 ni el seguiment dels seus contactes directes, afirma la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa – Marea Blanca en un comunicat publicat amb data 2 de novembre, on es detallen les mancances i erros: «impossible contactar pel col·lapse telefònic dels CAP», «fins a 7 dies sense que ningú es posi en contacte amb tu després de dir-te que t’esperis a casa», «demora en saber el resultat un cop feta la PCR», entre altres.

Llegiu el text íntegre del comunicat de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa – Marea Blanca:

Què passa amb les PCR?

Rebem diàriament les recomanacions d’epidemiòlegs i infectòlegs, als dels mitjans de comunicació, i la informació sobre la importància de la detecció de les persones Covid (+) asimptomàtiques, així com sobre el seguiment a fer dels seus contactes directes per evitar la disseminació de la pandèmia.

Des de la Plataforma per la Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa, Marea Blanca, hem pogut constatar que a la nostra ciutat i àrea d’influència, quasi 300.000 persones, això no s’està realitzant de forma correcta.

Si es consulta per un contacte directe, et deriven al domicili i et diuen que ja t’avisaran per fer la PCR. Moltes persones expliquen que passats 7 dies, ningú s’ha posat en contacte amb ells. Si tenen neguit, cosa normal, i intenten trucar, sovint és impossible contactar pel col·lapse telefònic dels CAPS. Si acudeixen allà de forma presencial, la deriven de nou al domicili i malgrat estar allà no li fan. Durant aquest període al domicili, cap trucada d’informació i/o control. La persona conscienciada resta al domicili per evitar possibles contagis, però d’altres menys responsables, o bé necessitades per dependre la família del seu salari, segueixen desenvolupant l’activitat normal malgrat el risc d’escampar la malaltia. Si han passat 7 dies o més quan reclamen els hi diuen que ja no cal fer-la…. és una forma d’estalviar PCR?

Un altre problema freqüent és la demora en saber el resultat un cop feta la PCR. Poden passar de 7 a 10 dies fins a tenir el resultat, amb l’angoixa de la persona que espera i amb la possibilitat de que no realitzi correctament el confinament si es donen les circumstàncies abans esmentades. Si el motiu de la prova és una intervenció i/o ingrés hospitalari, el fet de no tenir el resultat, motiva la pràctica de un test d’antigen ràpid amb el consegüent malbaratament dels limitats recursos sanitaris.

També hem rebut informació de persones que cansats d’esperar, han optat per fer-se la  per la via privada, i quina ha estat la seva sorpresa…., als laboratoris Echevarne els hi han exigit la presentació de la seva targeta sanitària¡¡ Podria ser que fessin una doble facturació?

Les PCR es realitzen en laboratoris públics, o bé són derivats a laboratoris privats, amb el consegüent desviament de diners de tots a les butxaques privades, afavorint la possibilitat d’aquesta doble facturació?

Ens agradaria que des del Departament de Salut ens aclarissin aquests dubtes.

A Terrassa, 2 de novembre de 2020

Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa – Marea Blanca

Related Articles

Deixa un comentari