Les residències a Terrassa, una lluita de tothom

No Comment

Comissió de Residències Públiques de Terrassa

Que tenim un greu problema de residències a la nostra ciutat és evident i palès des de fa molt de temps. La necessitat de residències públiques i la necessitat d’una residència/centre de dia per a persones amb discapacitat intel·lectual hauria de ser un tema de primer nivell en l’agenda política d’uns i altres; reclamem solucions i major implicació dels governants perquè Terrassa, les terrassenques i terrassencs necessitem aquests edificis i els necessitarem en un futur no massa llunyà.

No necessitem excuses i voluntarisme, sinó fets i realitats. Des de la FAVT donem suport al comunicat emès per la Comissió de residències públiques de Terrassa, com no pot ser d’altra manera.

Al vespre del passat 22 de febrer d’enguany, la Comissió de Residències Públiques a Terrassa vàrem assistir una reunió convocada pel Sr. Chakir El Homrani (Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies del Govern de la Generalitat de Catalunya) al Casal de la Gent Gran de Sant Pere Nord.

Ens va donar explicacions i va demanar disculpes per la negativa de construir cap residència nova a Terrassa, ni tan sols la residència projectada i compromesa per la seva conselleria al barri de Sant Pere Nord fa més de 10 anys, fet que ens va molestar profundament pel greuge que suposa cap a la nostra ciutat.

També va notificar que la remodelació i adaptació de la residència de Mossèn Homs tira endavant, i sembla que potser hi haurà una injecció de diners superior a la que es va proposar ja fa temps.

Ens va demanar disculpes (?) també pel conveni signat amb l’Ajuntament de Sabadell (Sorpresa!) de construcció d’una residència a aquella ciutat, i que encara s’ha de projectar, amb 5.200 metres quadrats, 102 places d’unitats de convivència, 25 places de centre de dia dotada amb 20 professionals amb un pressupost de construcció de 8.446.000 €.

Titularitat municipal i construcció i gestió públiques, la qual cosa ens sembla perfecte, ja que és un avenç respecte a la situació anterior i una bona notícia per a la comarca.

També diu que ha mantingut contactes amb l’Ajuntament per arribar a un conveni com el de Sabadell perquè construeixi l’edifici al municipi, per després ser gestionat públicament amb el compromís de ser concertat per part de la Generalitat.

Segons el Conseller, l’hi surt més a compte concertar places que construir residències, diu que arriba a més gent (nosaltres diem que és més car i amb molta menys qualitat, per això ho volem públic).

Sembla que la proposta del Conseller no va ser massa ben rebuda pel nostre Ajuntament. Malgrat tot, el consistori va signar i dir que farien tot el possible per complir amb l’acord de la moció presentada i aprovada al ple municipal de finals de novembre passat.

Cal negociar… Es posa damunt la taula que les discrepàncies entre administracions de diferent color polític perjudiquen clarament a la ciutadania.

Tant El Homrani, com en Vega s’ho han de fer mirar.

A la Comissió de Residències Públiques de Terrassa el que realment ens preocupa és que es facin les residències públiques, de gestió pública, independentment de qui les faci, per que són molt necessàries per a la ciutadania.

Deixa un comentari