L’ESEIAAT (UPC Terrasssa) es suma al referèndum sobre la monarquia

No Comment

Seguint la iniciativa dels estudiants de la UAM, UCM, UPM, UB i UPF, la Delegació d’Estudiants de l’ESEIAAT de la UPC organitzarem el proper dia dimecres 5 de desembre un referèndum simbòlic a la monarquia.

El referèndum es farà al vestíbul de l’escola i hi podran votar tots els membres de la comunitat universitària del centre (estudiants, professorat i personal no docent), que en total sumen al voltant de 4500 persones amb dret a vot en aquest referèndum, i que estan incloses en el cens. Tot i que l’abast de la convocatòria és tan sols per a la comunitat ESEIAAT, s’habilitarà una mesa per a gent d’altres escoles on es podrà votar amb el carnet de la UPC.

L’objectiu del referèndum és poder recollir l’opinió de la comunitat universitària entorn a un tema del qual l’estat no ens deixa opinar: la monarquia. D’altra banda volem obrir el debat sobre aquest tema, ja que creiem que com a ciutadans tenim dret a decidir sobre el règim en el que vivim; i esperem que aquesta iniciativa derivi en un referèndum vinculant organitzat pel govern per a poder decidir sobre si volem, o no, un rei.

Aquest referèndum tindrà dues preguntes:

  • Estàs a favor d’abolir la monarquia com a forma d’estat i instaurar una república?

  • En cas afirmatiu, estas a favor de l’obertura de processos constituents per decidir quin tipus de república?

Related Articles

Deixa un comentari