Entitats socials proposen que l’exsíndica Isabel Marquès sigui candidata del nou procés per escollir el Síndic de Greuges

No Comment

Entitats com Espai Drets i el Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana han demanat a Marquès es presenti al nou procés per tornar a exercir el càrrec. Marquès ha posat com a condició per presentar-s’hi comptar amb el suport explícit d’entitats socials reconegudes que avalin la seva candidatura.


 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Isabel Marquès, qui va ser Síndica de Greuges de Terrassa durant cinc anys, prendrà la decisió arran de la petició que li ha fet l’Espai per la Defensa pels Drets Humans i Socials de Terrassa (Espai Drets), un cop rebi el suport de diverses entitats socials de la ciutat, que confien en el seu retorn al càrrec com a valedora de la defensa dels drets humans i socials i per vetllar per la Carta Europea dels Drets Humans que el mateix Ajuntament va signar.

A banda d’Espai Drets, com a impulsora del retorn de Marquès, també compta amb el suport del Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana, així com d’Oncolliga i Salut Mental de Terrassa, fins el moment. Tal com marca el reglament del procés de recollida de suports establert, les entitats signaran un document d’adhesió i suport a la candidata Marquès.

L’advocat Joan Tamayo, membre de l’Espai Drets i que es va presentar a l’anterior procés, manifesta el seu convenciment de que Marquès “és la persona adequada per desenvolupar el càrrec, assenyalada com una persona de consens, i hem aconseguit que accepti la nostra proposta i garantim que farem campanya per què sigui aviat la nova Síndica”.

Des de que l’exsíndica Marquès va renunciar al càrrec, ara fa un any i mig, el càrrec de Síndic local ha estat desert, després d’haver estat suspès un polèmic i fallit procés ple de crítiques a l’Ajuntament i de denúncies de manca de garanties per part de diversos col·lectius i del mateix Síndic de Catalunya.

botomalarrassa

El nou procés per escollir el Síndic de Greuges comptarà amb urnes per poder votar presencialment i escollir d’entre aquells perfils que es  presentin, tal com va anunciar l’Ajuntament el mes de juliol, i un cop aprovat el nou reglament. Abans d’això, el període per a la presentació de candidatures tindrà lloc properament, a inicis del mes d’octubre, un cop es determini el calendari concret, en la Comissió Ciutadana de Seguiment del procés, el qual s’ha de reunir la propera setmana.

Related Articles

Deixa un comentari