L’ICATER celebra el dimecres 12 el Dia de la Justícia Gratuïta i de l’Advocat d’Ofici

No Comment

Demà dimecres 12 de juliol es commemora el Dia de la Justícia Gratuïta i de l’Advocat d’Ofici. Des de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa (ICATER) s’organitza un any més un seguit d’accions per celebrar-lo i reivindicar el paper de l’Advocat d’Ofici.

La commemoració del Dia de la Justícia Gratuïta pretén posar en valor la que desenvolupen els molts advocats que presten el servei de defensa d’ofici per fer valer els drets dels ciutadans amb menys recursos econòmics.

Enguany les diverses accions que s’han previst des de l’ICATER són:

1. Bandera de la Justícia Gratuïta: s’ha demanat als Ajuntaments de Terrassa, Rubí, Sant Cugat i Vacarisses que el dia 12 es faci una hissada simbòlica de la bandera blava del Torn d’Ofici. També s’ha demanat als Ajuntaments de Terrassa, Rubí i Sant Cugat dedicar un carrer al Torn d’Ofici.

2. Informació als ciutadans sobre els SOJs dels Jutjats de Terrassa i seu col·legial de Rubí: diversos companys advocats aniran als Jutjats de Terrassa i a la delegació de Rubí per informar els ciutadans de què és el Servei d’Orientació Jurídica i quina és la funció de l’Advocat d’Ofici.

3. Diploma d’Advocat d’Ofici distingit de l’ICATER: al nostre col·legi i per setè any consecutiu, s’ha decidit premiar l’excel·lent labor que fan els companys i companyes lletrats adscrits al Torn, i aquesta vegada s’ha proposat la companya Glòria Ortega Puente per rebre el diploma commemoratiu d’aquesta diada, en reconeixement de la seva tasca.

4. Running jurídic per la Justícia Gratuïta: La Comissió Lúdico-esportiva i els runners jurídics ICATER, que surten habitualment els dimecres, el mateix Dia de la Justícia Gratuïta faran un recorregut especial amb la samarreta “D’OFICI, ADVOCAT”. El recorregut per la ciutat és d’entre 5 i 6 km i començarà a les 20:35 h. a l’Ajuntament de Terrassa.

botomalarrassa

Related Articles

Deixa un comentari