Mabel Lozano, lluitadora contra la Tracta de dones, arriba a Terrassa

No Comment

Mabel Lozano presenta  el dilluns 29 d’octubre a Terrassa  el seu documental Chicas nuevas 24 horas. Aquest acte, dirigit a l’alumnat de Cicles Formatius, està organitzat pel Casal de la Dona i el MDD (Moviment Democràtic de Dones) amb el suport de la Regidoria de Polítiques de Gènere es realitzarà al Cinema Catalunya a les 16 hores.

Aquest documental explora a fons un dels negocis il·lícits més lucratius del món: la tracta de dones per a la seva explotació sexual.

Mabel Lozano va rodar aquest documental a Colòmbia, Perú, Argentina, Paraguai i Espanya, per transmetre un missatge: estem davant un fenomen de caràcter global. Amb el seu documental assistim a la cara més despietada d’aquesta forma de violència contra les dones. Chicas nuevas 24 horas centra el seu discurs a mostrar aquest brutal negoci, la tracta de dones, que mou cada any 32.000 milions de dòlars. Un negoci en el qual la matèria primera són les dones i les nenes, que són explotades de manera salvatge per obtenir el màxim rendiment econòmic.

A Chicas nuevas 24 horas, Mabel Lozano fa visibles les rutes sinistres entre Espanya i Paraguay que en les seves estructures delictives compten, fins i tot , amb agències de viatges preparades per burlar els obstacles legals que existeixen entre Llatinoamèrica i qualsevol dels milers de “clubs de carretera” a Espanya. La prostitució a tot l’Estat Espanyol , tal com diu Mabel Lozano, va de la mà de la tracta. La prostitució té cara de dona migrant.

Mabel Lozano, que acaba d’estrenar amb gran èxit a la SEMINCI (Setmana Internacional de Cine de Valladolid) El Proxeneta, és coneguda professionalment per la seva faceta com a presentadora de televisió, que l’any 2007 reorienta la seva carrera professional vers el cinema documental pels drets humans.

Ha dirigit diferents documentals de denúncia respecte al negoci de la prostitució. El 2015 és quan estrena aquest documental que es presenta a Terrassa i que va optar als Goya 2016.

Aprofitant la seva visita a la ciutat Mabel Lozano es trobarà amb diferents col·lectius feministes de Terrassa per parlar d’aquesta xacra social.

Posteriorment a la projecció del documental Mabel Lozano treballarà amb l’alumnat per fer comprendre que s’ha de lluitar contra aquesta xacra social si es vol igualtat entre dones i homes.

 

Related Articles

Deixa un comentari