Malkrònic, lluitar contra les malalties cròniques amb l’art

No Comment

Malkrònic és un projecte que neix de les necessitats terapèutiques de la Luisa, una noia amb moltes ganes de lluitar contra l’esclerosi múltiple i que ha trobat en la pintura una eina per lliurar les batalles del dia a dia. La Luisa vol compartir aquesta experiència amb les persones que pateixen malalties cròniques i el dolor adherit -tant psíquic com físic- .

Si has rebut el diagnòstic d’una malaltia crònica, el més freqüent es que passis per les fases pròpies de quan reps aquests tipus de notícies, amb els conseqüents pensaments i emocions negatives.
A poc a poc vas superant aquestes fases amb suport psicològic, però si a més entres en el món de l’art i crees material artístic, comprovaràs que la teva creació es capaç d’alliberar-te de les emocions negatives, i fins i tot reconvertir-les en positives amb la satisfacció d’una obra feta per tu.

L’art té el poder de transformar una emoció negativa en una sensació de satisfacció a partir de la teva creativitat, i sobre tot en l’obra finalitzada. També està comprovat que l’art té el poder d’oblidar-te del dolor, si més no disminuir-lo. La satisfacció que sents amb la teva creació, té a veure amb que la creativitat provoca la secreció d’endorfines, hormones que són les responsables del benestar i la reducció del dolor, tant físic com psicològic. Però la creació artística també porta la satisfacció de poder mostrar un “rere fons” de dins teu, des del més profund de la teva ànima, que potser en un principi et feia mal, i finalment s’ha reconvertit en una obra que mostra una bellesa artística.

Per això s’han reunit unes quantes amigues, per a ajudar a fer un projecte col·laboratiu que enllaci un tríptic tan interessant i necessari com dolor-teràpia-art. Conviden a que exposeu les vostres idees i us sentiu acompanyades de tècnica i humanitat.

Per a tot això es comptarà amb la col·laboració de la psicòloga Maruja Rambla, cofundadora de l’Associació Alba de Terrassa i ex-regidora de salut de la mateixa ciutat, així com també amb l’artista terrassenca Rat Soriano. Totes dues acompanyaran en els tres tallers-xerrades que s’oferiran gratuïtament ben aviat al C.C. Montserrat Roig (Av. Barcelona, 180 de Terrassa).

Tot gràcies també al recolzament de l’Associació de Les Dones de Ca N’Anglada i d’un munt d’amics i amigues que segueixen el projecte.

Com, quan i on Malkrònic?

25 de setembre d’11 a 12.30h
primera xerrada de trobada i coneixement, per explicar amb detall el desenvolupament del projecte. Es podran fer totes les preguntes que calguin!

2 d’octubre d’11 a 12.30h
La Maruja i la Rat donaran eines per treure el que se’n diu “la por al paper en blanc” i guiaran per desenvolupar la feina des de la idea fins a l’obra. I això del “paper” no és literal; es podrà treballar qualsevol disciplina plàstica.

9 d’octubre d’11 a 12.30h
Portar les vostres idees ja sigui amb esborranys, escrits o simplement amb conceptes que tingueu a la vostra ment i la Rat donarà consells de com tirar endavant la vostra creació.

26 de gener (falta concretar hora)
Exposició de les vostres obres com a veritables artistes que sou.

Què, encara penses que no seràs capaç? Doncs llegeix el que diu la Maruja i veuràs com de seguida t’hi apuntes! Fes-ho o demana més informació a malkrònikTRS@gmail.com

T’esperen amb els braços oberts i els pinzells a la mà!

Related Articles

Deixa un comentari