Manifest de la Comunitat Educativa de Terrassa, jornada per l’escola pública el 19 d’abril, Vallparadís

No Comment

Més de 2.000 docents condemnats a l’atur, beques i ajudes a l’estudi retallades a la meitat, AMPA amb menys subvencions… Aquestes són algunes de les conseqüències de les polítiques de retallades dels governs espanyol i català. La Comunitat Educativa de Terrassa diu basta i convoca una jornada en defensa de l’educació pública el proper diumenge 19 d’abril al parc de Vallparadís.

MANIFEST de la Comunitat Educativa de Terrassa:

Una vegada més i donat que la situació de l’educació pública, lluny de millorar, continua empitjorant, patint atacs i retallades, la Comunitat Educativa de Terrassa, formada per alumnes, mares i pares, docents, personal de suport i diverses associacions educatives, denuncia, amb aquest Manifest, aquesta situació de precarietat i retallades.jornada educació 19 abril

Aquesta política salvatge de menyspreus i retallades, malmet la qualitat de l’educació dels nostres infants i joves i en condiciona el futur.

A més, la progressiva aplicació de la LOMCE arriba als nostres centres, sumant-se a la LEC i avançant en l’objectiu de privatitzar l’educació pública, minimitzant la participació de la comunitat educativa en el sistema, fent prevaldre la concepció d’educació pública avaluada, classificada i dotada en funció dels resultats; subsidiària del sector privat, lucrat amb els concerts, i que imposa un model de gestió jeràrquic als centres. Els decrets i currículums, com el recent currículum de religió, porten el nostre sistema educatiu molts anys enrere.

Les successives retallades han significat:

– Que més de 2000 docents es trobin condemnats a l’atur.

– Que les beques i ajudes a l’estudi es redueixin a la meitat.

– Que les AMPA rebin menys subvencions.

– Que les escoles bressol hagin sofert una disminució del 100% de l’aportació econòmica de la Generalitat i que estiguin en perill de perdre la seva condició de servei públic amb l’aplicació de la Llei de Règim Local.

– Que l’alumnat d’estudis superiors hagi de pagar cada vegada més taxes.

– Que l’alumnat amb necessitats educatives especials tingui menys suport.

– Que no es cobreixin les substitucions des del primer dia.

– Que s’augmentin les ràtios mentre es retallen plantilles i professorat de suport.

– Que es tanquin línies i centres públics mentre es mantenen els concerts a la privada. Aquest curs, a la nostra ciutat, es tanca una línia a l’escola Marià Galí, no serà un fet aïllat, es preveu que l’any vinent hi hagi més de 300 matrícules menys a P3.

En altres àmbits, denunciem que:

-Les escoles de música han vist retallades les seves subvencions.

-Les entitats d’educació en el lleure continuen tenint menys subvencions i algunes d’elles continuen sense tenir local on desenvolupar la seva activitat.

Per tot això, la Comunitat Educativa de Terrassa

MANIFESTA:

El seu rebuig total a la política de retallades de la Generalitat, així com l’aprovació de la LOMCE i el desplegament de la LEC.

Considerem que les línies d’actuació dels governs –tant l’autonòmic com el central- no garanteixen un ensenyament públic i de qualitat per als nostres infants i joves.

Per aquesta raó, demanem que el Departament aturi les retallades i emprengui les mesures jurídiques adients per impugnar la LOMCE; demanem també que es declari insubmís a aquesta llei i als aspectes coincidents amb la LEC, assumint plenament la seva responsabilitat.

Considerem que en aquest context de baixada demogràfica l’administració ha d’aprofitar per reduir les ràtios i afavorir la qualitat de l’educació pública en lloc de penalitzar les escoles tancant línies.

Exigim a l’Ajuntament de Terrassa que vetlli per una bona gestió de la matriculació, evitant el tancament de línies a l’escola pública.

Per acabar, animem la Comunitat Educativa a emprendre totes aquelles accions de denúncia i mobilització que calgui per defensar i garantir per als nostres fills i per a les nostres filles una educació pública de qualitat.

Related Articles

Deixa un comentari