[Marta Begué, Francesc Muntada] Sí, fem primàries!

No Comment

14 de juliol 2018. Un sopar d’estiu. Un tema de conversa: com podríem fer-ho per tenir un alcalde independentista a Terrassa? Surten idees, noms… Es parla de Primàries Barcelona, de Primàries per la República… La inquietud i l’interès es poden palpar en l’ambient.

22 de juliol de 2018. L’Assemblea pregunta als socis si creuen que l’ANC s’hauria d’implicar amb el procés de Primàries. Es pot votar fins al 25. Un 87,8 % dels vots són favorables. Al secretariat de Terrassa per la Independència no tothom ho veu igual. Van passant els dies i el debat és intens. L’Assemblea dona suport a la celebració de Primàries, però les territorials són sobiranes i poden decidir.

11 d’octubre de 2018. Assemblea de socis de ple dret de Terrassa per la Independència. Cal que l’Assemblea Territorial de Terrassa s’impliqui en la celebració de Primàries a Terrassa? Hi ha debat, llarg i intens. Es vota i el resultat és irrefutable. Una àmplia majoria demana que a Terrassa es facin Primàries i que Terrassa per la Independència s’hi impliqui a fons.

5 de novembre de 2018. Es reuneix per primera vegada el Comitè Local Organitzador (CLO) de Primàries Terrassa. Està format per representants de Demòcrates de Catalunya, Solidaritat per la Independència, ANC Terrassa per la independència, membres d’alguns CDR de la ciutat i persones a títol individual.

29 de novembre de 2018. Assemblea constituent de Primàries Terrassa. Èxit de participació, aprovació del CLO i engegada d’un procés que té dos vessants diferents: la unitat d’acció de les diferents forces polítiques independentistes i una nova manera de fer política.

Unitat d’acció: Primàries va néixer del desig, creiem que majoritari en la població catalana, d’una unitat d’acció clara de les forces independentistes. Les dificultats per arribar a acords que s’han evidenciat en els darrers mesos han fet necessària la creació d’un espai de trobada que els partits tradicionals no poden oferir. Un espai i un funcionament obert on tothom hi és benvingut: partits, gent de partit o persones que creuen que poden aportar el seu talent i la seva creativitat per gestionar els municipis catalans.

Una nova manera de fer política: Primàries ofereix la possibilitat d’implicar-se en el procés polític municipal a tota la ciutadania: associacions, partits polítics o persones individuals. També hi ha diferents nivells de participació: el més bàsic és formar part de l’assemblea d’electors, que aprova el reglament, escull el Comitè Electoral i la Comissió de Garanties. També voten les candidatures i amb els seus vots les ordenen dins la llista electoral.

Tots els membres del cens d’electors poden, si ho desitgen, presentar candidatura i sotmetre-la als vots de l’assemblea. A més, poden formar part del CLO i de les diferents comissions que redactaran el programa electoral.

Primàries Terrassa és, doncs, una eina a l’abast de tots els terrassencs i les terrassenques per dissenyar la ciutat que ens agradaria tenir i per escollir uns representants que, en cas que Primàries guanyi les eleccions, treballaran per fer-la realitat i, en cas d’obtenir una representació més modesta, faran el possible perquè hi hagi acords postelectorals entre les forces independentistes i posaran sempre damunt la taula aquella Terrassa que entre tots haurem dibuixat.

Related Articles

Deixa un comentari