Mobilització sense precedents del poble de Terrassa contra el cop de l’Estat

No Comment

Milers de persones es concentren a la plaça Vella per rebutjar els escorcolls i les detencions de treballadors públics per part de la policia espanyola produïdes al llarg del dia. Seguidament, una encartellada massiva de cartells de campanya del referèndum de l’1 d’octubre acompanya una sonora cassolada, també de protesta, per part de veïns de Terrassa.


“Votarem!” Contundent i aclaparadora la resposta de la ciutadania terrassenca als atacs de l’Estat espanyol contra les institucions catalanes, contra el dret a decidir i contra la democràcia. La plaça Vella, plena de gom a gom, per milers, desbordada, oferia ahir una imatge inèdita, segurament fent el major ple d’aquest espai mai vist. La indignació davant els fets reafirma i fa créixer la convicció que aquest poble s’ha d’autodeterminar.

Convocada el dia anterior per fer una enganxada de cartells de campanya i donar resposta a l’atac del dia anterior protagonitzat per la Guàrdia Civil, que va escorcollar i requisar material censal a la seu egarenca d’Unipost, la concentració d’ahir a Terrassa, com a moltes altres ciutats del país, especialment a Barcelona, i les convocatòries de solidaritat i suport anunciades arreu de l’Estat espanyol, evidencia un salt de qualitat en aquest procés històric.

Representants de tots els partits polítics, menys PSC, Cs i PP, van saludar i refermar el compromís amb la democràcia i el referèndum del proper 1-O, entre consignes constantment cridades per la gent que alçava cartells i estelades, i cants de l’Estaca i Els Segadors.

Molta emoció i ràbia la que es vivia als carrers pels fets viscuts. Però sobretot alegria, alegria d’anar endavant amb la decisió i seguretat que és arribat el moment, que l’autodeterminació ja s’està produint, que ningú no la pot parar. Així ho expressaren bona part de les veus de les diferents organitzacions: ANC, CUP, MES, ERC, SÍ, Immigrants sense fronteres del Vallès, Demòcrates de Catalunya, Terrassa en Comú, Podem Terrassa, PDCAT, organitzacions juvenils i una veu del govern català, la del conseller de Cultura Lluís Puig.

La unitat entorn a la defensa del dret d’autodeterminació, de la defensa i decisió sense pal·liatius a realitzar el referèndum convocat pel proper 1-O s’ha fet més ampla i més forta. L’organització de tot el moviment durant els darrers anys ha estat exemplar, la resposta d’ahir arreu del país ho mostra clarament.

Encartellada massiva i cassolada arreu dels barris

Acabat l’acte a la plaça Vella, tal com s’havia anunciat ja el dia abans, nombrosos grups de persones anaren a enganxar cartells pels murs de tota la ciutat. Al seu pas pels carrers, l’encartellada fou acompanyada, cap a les 22 hores, de nombrosos veïns que feien sonar cassoles, arran de la convocatòria feta a tot el país. D’aquesta forma es tancava una jornada que ja és una fita en la història del país, i que anuncia les altres que han de venir, tal com s’estan desenvolupant els fets, com a mínim d’aquí a l’1 d’octubre.

Pep Valenzuela

Imatges de Miquel Gordillo

botomalarrassa

Deixa un comentari