Moviments socials alerten les forces del ple municipal: això no és el 78, us estem vigilant!

No Comment

Això no és el 78Diverses organitzacions i moviments socials locals estan decidits a demostrar a la pràctica que el canvi de cicle polític que s’ha pogut veure als resultats electorals no és només un titular per als mitjans o senzillament motiu de reflexió per als especialistes. Les lluites populars, de les treballadores i ciutadanes són les que han fet que es mogués el taulell, i no baixaran la guàrdia.

L’Observatori dels Drets Socials, la Plataforma en Defensa de la Salut Pública, Iaioflautes, Federació d’Associacions Veïnals de Terrassa, Xarxa de Solidaritat Popular i SOS Ensenyament Públic de Qualitat criden a participar el proper dissabte 13 de juny en una concentració davant l’Ajuntament, a les 12 hores, coincidint amb la constitució del nou Ple Municipal sorgit de les eleccions del 24 de maig i l’elecció del nou alcalde.

Els moviments socials, animadors de les lluites en defensa de la salut i educació públiques i de qualitat, del dret al treball i l’habitatge, dels drets socials en general, adverteixen els nous electes que “això no és el 78, us estem vigilant”.

En un curt i directe comunicat públic, aquestes orgnaitzacions declaren que “Si una lliçó hem après de la transició espanyola del 78 és que no podem votar i desentendre’ns de la defensa dels nostres drets. Massa sovint els polítics votats s’han ocupat dels seus propis interessos”.

És per això, que “Avui, després de les eleccions del 2015 en les que hem posat moltes esperances, volem deixar constància que el nostre futur és cosa de tots nosaltres. No pensem esperar quatre anys per exigir que els drets de la majoria es posin al capdavant de les prioritats del nou ple municipal”.

Els moviments socials no qüestionen les eleccions, però adverteixen que en votar no s’acaba la participació ciutadana; “és cert que el 24 de maig la ciutadania va votar, però no va parlar. Volem d’entrada ja expressar quines són les nostres preocupacions, les nostres exigències i les nostres prioritats”.

Related Articles

Deixa un comentari