Mútua de Terrassa, el pitjor hospital de l’Estat

1 Comment

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública es fa ressò que l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa, ha estat escollit el pitjor hospital de l’any passat, segons un estudi de Monitor de Reputación Sanitaria 2017. Les llargues llistes d’espera, també a les urgències, l’abandonament de pacients i les rertallades, entre d’altres, les raons que la PDSP al·ludeix en l’escrit que mostrem a continuació.

I quina sorpresa! Després d’esbombar en tots els mitjans de comunicació locals que Mútua de Terrassa ha guanyat el premi de qualitat Top-20, apareix el Monitor de Reputación Sanitaria 2017 (http://viviendolasalud.com/salud-y-remedios/peores-hospitales-publicos-espana) que col·loca a Mútua de Terrassa en el pitjor hospital de l’estat espanyol, per darrera de Cáceres, de Badajoz, de Canarias…

Les avaluacions sempre són subjectives, tant la del Top-20, com la del Monitor de Reputación Sanitaria 2017. Volem donar a conèixer, també, aquesta avaluació, ja que, lamentablement, s’apropa molt més a la percepció que captem des de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa a partir dels cassos que ens arriben d’usuaris tant de primària (CAP Rambla) com de l’Hospital Mútua i Consultes Externes. Les llistes d’espera no paren de créixer, les esperes perquè et visiti el metge de capçalera, perquè et facin proves especials (RX, RM, TAC..), perquè et visitin els especialistes, perquè et visitin a la clínica del dolor… També l’abandonament dels pacients a qui se’ls ha practicat intervencions quirúrgiques amb mals resultats… Molts pacients viuen amb dolor constantment, amb molt dolor, amb nombroses visites mèdiques molt poc resolutives que els traslladen a més i més i més visites…

Les retallades han fet estralls, eliminació de llits, de professionals, de personal auxiliar… Ens consta que els professionals treballen molt, segurament molt més que en altres hospitals sense que s’arribin a aconseguir resultats acceptables. La qualitat ha fet una davallada molt gran i no sabem si irreparable.

Les urgències aquest hivern han estat també inacceptables, amb dobles i triples files als passadissos, tal com ja hem denunciat des de la Plataforma, que es perceben com un mal tracte de part dels pacients, que han viscut aquesta experiència i, d’altra banda, han reportat un estrés inacceptable dels professionals, amb gran risc de cometre errades en la valoració i tractament dels pacients.

Considerem que aquesta valoració del Monitor de Reputación Sanitaria 2017, pèssima valoració, hauria de servir per acabar amb el triunfalisme amb el que es parla en el Consell Municipal de Salut, sense escoltar les reclamacions que s’efectuen des de la Plataforma i entrar en matèria. És a dir: Com es disminueixen les llistes d’espera? Quin termini és acceptable per donar hora de visita? Quina ràtio metge/pacient és acceptable? Temps d’espera per visita d’especialista? (No es val dir que no hi ha l’agenda oberta). I considerem que l’Ajuntament s’hi ha d’implicar! En defensa de la salut dels ciutadans de Terrassa.

Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública – Marea Blanca

Terrassa, Març de 2018

Related Articles

1 Comment

  1. silvia

    no son nomes las llistes de espera i la falta de medis, son els metges denunciats per cobrar per fer operacions a la sanitat publica o per derivar-les a la seva clinica privada, son els casos de morts als quirofans per aspergillus entrat de obres que es feien al carrer, son els cassos de mala informació als pacients, de soberbia dels metges, de infecciones hospitalaries, de errors medics, de falsejar informes medics, per aixo es el pitjor hospital de l ‘ estat.

Deixa un comentari