Mútua: la rehabilitació, qui paga no ha d’esperar (i amb la mateixa doctora)

No Comment
Portes giratòries a la sanitat pública, coincidències entre les grans dificultats per fer rehabilitació per lo públic, que gestiona Mútua de Terrassa, i la facilitat de fer-ho per lo privat, propietat de persones que treballen per a lo públic i que tenen els seus negocis privats, sempre que es pagui la mensualitat corresponent. Aquesta és la novetat que dóna a conèixer en el seu darrer comunicat públic la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública (PDSP). La Plataforma explica que “la persona que és Cap de Rehabilitació de Mútua, la Dra. Roser Garreta, és al mateix temps propietària d’una empresa (REHAB) que amb preus molt elevats (entre 250 i 400 €/mes)  ofereix el servei de rehabilitació a tots aquells ciutadans que no poden esperar les llargues llistes d’espera i necessiten urgentment iniciar la seva rehabilitació (i poden pagar-s’ho)”. Mútua de Terrassa gestionaria, segons la PDSP, un pressupost anual de 240 milions d’euros.

Text íntegre del comunicat de PDSPT:

VOLUNTAT DE SERVEI O VOLUNTAT DE NEGOCI

Un dels exemples més clars i evidents del funcionament de les portes giratòries a la sanitat pública de la nostra ciutat el trobem a l’àrea de Rehabilitació de Mútua.

És habitual que després d’una llista d’espera massa prolongada, a qui té la sort de ser cridat a Rehabilitació li donen unes quantes sessions, molt sovint insuficients per a resoldre el seu problema. Això comporta tornar a començar el procés (metge de capçalera, especialista i cua per a tornar a fer rehabilitació) i tot això per culpa d’unes instal·lacions i uns pressupostos totalment insuficients respecte les necessitats de la nostra ciutadania, malgrat els més de 240 milions d’euros que rep anualment Mútua de la sanitat pública.

(Cal assenyalar que la manca de rehabilitació minimitza el resultat de moltes intervencions).

Posats en aquest context ens trobem que la persona que és Cap de Rehabilitació de Mútua, la Dra. Roser Garreta, és al mateix temps propietària d’una empresa (REHAB) que amb preus molt elevats (entre 250 i 400 €/mes) ofereix el servei de rehabilitació a tots aquells ciutadans que no poden esperar les llargues llistes d’espera i necessiten urgentment iniciar la seva rehabilitació (i poden pagar-s’ho).

Naturalment, a la Dra. Garreta ja li està bé que el pressupost de Rehabilitació sigui insuficient, ja que això li garanteix molta feina a la seva consulta privada. Al final, qui pot pagar es cura i qui no…(?)

Des del moment que la salut passa a ser una oportunitat de negoci, es trenca amb un dels pilars fonamentals de l’Estat del benestar. Estat del benestar que cada cop és menys evident i que els poders econòmics amb la complicitat de una bona part dels poders polítics del nostre país, intenten desmantellar a qualsevol preu, encara que el preu sols el paguem els usuaris més desprotegits i amb menys recursos econòmics.

Malauradament, a la nostra ciutat, això té un nom MÚTUA DE TERRASSA.

Estem parlant del trencament no ja tan sols de un dret fonamental, estem parlant  d’una manca d’ètica intolerable. 

PDSPT, PLATAFORMA EN DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA TERRASSA

Novembre de 2015

Related Articles

Deixa un comentari