Nou número del Bocamoll, 97-abril 2018, edita l’AV del barri Segle XX

No Comment

L’associació veïnal del barri del Segle XX en obsequia amb un nou Bocamoll, el número 97, d’abril de 2018. L’editorial obre, com de costum, la publicació, en aquest cas amb una crítica contundent als pressupostos municipals, «que ens deixen fora, ni una inversió al Barri», però amplia la crítica a la situació de la ciutat tota i la del país, tot proposant que cal «un govern que comenci a funcionar, que tingui clar què vol fer i on anar», exigint que «s’acabi d’una vegada l’aplicació de l’article 155 i es recuperi la normalitat».

A la secció «El nostre barri en temps passats», en Rafel Comes continua el recordatori del veïnatge de la carretera de Montcada durant l’any 1936, amb imatges incloses. Després, en l’informatiu de l’AV, es posa el focus en els problemes d’incivisme que estarien posant en risc la convivència: «No podem anar reivindicant espais verds i projectes en condicions quan després quatre brètols es dediquen a fer-ne un ús incorrecte. Esperem, doncs, que aquests mals hàbits canviïn i no haguem de parlar-ne més, i que l’Ajuntament actuï d’una vegada i deixi d’anar donant excuses injustificables».

Es fa també una crida a les veïnes o veïns que estiguin en risc de desnonament, demanant que avisin l’AV per posar en marxa la solidaritat, perquè aquesta és una «lluita col·lectiva i cal evitar l’aïllament i solitud». Informa així mateix sobre el «veritable fracàs» que és el Pacte per a la Neteja i Recollida Selectiva; al temps que es denuncia l’incompliment de l’Ajuntament pel que fa als compromisos d’urbanització de 6 carrers, fins i tot aprovats al Ple municipal.

A més de l’habitual repàs de les activitats realitzades en els darrers mesos, el Bocamoll fa esment especial de l’estat de comptes del 2017, un pressupost que se situa en quasi 60.000 euros. Atenció especial també en el projecte d’horts urbans Segle XX, que «està funcionant molt bé», amb 19 hortolans/es.

No falten «Els relats de la Dolors Frigola», en aquest cas El gos del veí, publicat també al Malarrassa de maig. I en els «Temes de ciutat» una opinió de Salvador Pérez amb el títol «Indiferència, incapacitat i incompetència» sobre l’acció del govern local, tot denunciant que «s’incompleixen les normes de transparència i de Participació Ciutadana en un aspecte tan fàcil com és respondre els escrits que presentem: un 63% mai tenen resposta, i el que és pitjor, no es solucionen». També es pot llegir l’opinió d’en Josep Sales, «La mascota».

Finalment, a Coneguem els nostres veïns, el Bocamoll entrevista Josep Pujol Alcocer, pastisser, qui regenta LaTrup Snackery des de fa més de tres anys.

Related Articles

Deixa un comentari