[Noves regidores] Carles Caballero: «Amb aquest govern estem en temps de descompte»

No Comment
Carles Caballero al despatx municipal d'ERC-MES. Foto PV Carles Caballero al despatx municipal d’ERC-MES. Foto PV

En Carles Caballero combina les seves responsabilitats com a regidor d’ERC amb la direcció d’una sala de concerts a Cerdanyola, “sóc autònom i em dedico a la producció cultural”. D’això, però, fa poc temps, des de que a mitjans del passat any va deixar un negoci de comerç de productes agroecològics. Ara, treballant des dels 16 anys, l’actual president de l’assemblea local del partit independentista ha fet també de mosso de magatzem, cambrer i altres feines. I encara va tenir temps per començar la carrera de Ciències Polítiques, però espera temps menys agitats per poder continuar.
La militància, en Carles la va iniciar als 18 anys a la Joventut d’ERC, des d’on ha anat assumint responsabilitats organitzatives, fins a l’actual presidència local del partit i l’entrada al Consell Nacional. Ha format part de les llistes municipals des del 2007, però només en les darreres, «fent part de l’equip més proper a l’Isaac Albert», ha estat elegit regidor.
En aquest sentit, cap sorpresa. Les coses van sortir bastant d’acord amb el guió, però «sí que és tot molt nou, i no m’esperava el nivell d’exigència tan alt que he trobat», confessa des de l’experiència prèvia com a membre de l’equip de treball de l’anterior grup municipal d’Esquerra, fa dues legislatures.
Altra cosa són les dimensions de la Institució. En Carles subratlla que «per a qui ve de baix, no deixa de sorprendre la repercussió econòmica que tenen algunes votacions, més encara en alguna de les meves àrees de responsabilitat, com Territori i Sostenibilitat, que a més necessita una dedicació molt gran, moltes hores per lectura i estudi dels dictàmens».
Aquesta vegada, cal afegir que «el fet que hi hagi un govern en minoria, fa que l’oposició tingui un paper molt més important, els nostres vots decideixen sovint votacions i forcen i condicionen l’acció del Govern. Així que la responsabilitat és molt més gran».
Per aquest cantó, afirma sense matisos, la situació actual és nova a la ciutat: «el Govern perd votacions i l’oposició té moltes més possibilitats d’intervenció». Aquest executiu «hauria de saber negociar molt, tenir joc de cintura, però en aquests primers mesos no ho han fet, segurament perquè mai ho havien fet i ara encara no s’han acabat de situar o acceptar la realitat».
Tot plegat, «el govern ha començat molt malament», sentencia. «Tenim un molt mal govern a la ciutat. I no crec que millori, l’únic benefici de dubte que li donaria és que no empitjori, però millorar segur que no. Viuen en el dia a dia, sense mirar més enllà, i això per la ciutat és fatal», considera.
En Caballero analitza que això, entre altres motius, es deu al fet de ser un «govern contra-natura» i per això mateix afirma que «estem en temps de descompte». La coalició de govern amb CDC i, de moment, puntualment amb Ciutadans estaria lluny de la proposta de campanya i del que els respectius votants esperaven. «En el millor dels casos, estarien salvant les cadires al preu d’haver de pactar a última hora cada dia i ni pensar en projecte estratègic de ciutat».
«La ciutat necessita un canvi», emfasitza, «el problema és que de moment no se sap com serà. El que sí és clar, però, és que aquesta serà l’última legislatura del PSC a Terrassa». Diu encara que «el millor per a la ciutat és que el PSC marxi sense esperar massa; perquè, a més, ara la ciutat té decisions molt importants per prendre, com és en relació a l’aigua, i es veu que no hi ha voluntat ni tenen esma per enfrontar els temes clau».
El regidor d’ERC conclou considerant i defensant que en aquest context, «està clar que si això empitjora i s’allarga cal plantejar-se una alternativa».

Pep Valenzuela

Related Articles

Deixa un comentari