[Òmnium Cultural] Consideracions al proper 1 d’octubre a Terrassa

No Comment

Aquest 1 d’octubre fa un any d’una de les mostres més grans de dignitat d’un poble en les darreres èpoques a Europa.
Terrassencs de diferents procedències i idees i milers de persones a tot el país, ens vàrem conjurar a defensar la democràcia com a única via racional per exercir la llibertat, des d’aquells que van guardar les urnes, els qui les van defensar a les escoles i fins al darrer votant.
El referèndum de l’1 d’octubre, obert a tots els catalans, va ser el punt de partida per decidir lliurement sobre el futur del nostre País, per començar a construir el país més humà, més ric, més just i més culte que tots volem.
L’estat espanyol encallat abans del regim del 78 no ho entén així i pretén tractar-nos com es feia al S.XIX amb les colònies. Ens van apallissar per voler votar !!! Persegueixen al Govern de la Generalitat pel fet de donar la veu al poble !!!
I no s’adona que el mon ha canviat, que apallissant la gent que vol votar no es va enlloc.
La repressió exercida durant aquell dia i els anteriors contra un poble que vol votar no és homologable a cap democràcia del mon i molt menys a Europa.
Com tampoc no ho és la repressió que estan patint centenars d’alcaldes, càrrecs i treballadors de la Generalitat, ni la presó del Vicepresident i els consellers (amb el nostre conciutadà Josep Rull), ni l’exili del Govern legítim amb el President Puigdemont al capdavant (amb el nostre conciutadà Lluís Puig) o la presó del Jordi Sánchez, ex president de l’ANC i del Jordi Cuixart president d’Òmnium Cultural, l’entitat sociocultural més gran d’Europa amb més de 125000 socis.

Cap d’ells ha estat jutjat, els delictes que els acusen no estan documentats, la independència de la justícia espanyola ha quedat en entredit, no només a Espanya sinó a tot Europa, Alemanya, Bèlgica, Suïssa, Escòcia,….
A poc a poc van sortint els abusos de l’estat espanyol durant aquest mesos i cada vegada més es veu la necessitat de fer efectiva la república.

Perquè….. aquest referèndum el va guanyar la ciutadania, 60.294 terrassencs i terrassenques i amb un resultat a tot Catalunya de més d’un 90% a favor de l’estat propi l’hem d’agafar com a punt de partida per a la nova etapa que s’obre a Catalunya, la República Catalana.
Vam votar, vam guanyar, vam declarar una república, reivindiquem-la, no defallim, exigim posar-la en marxa, exigim un procés constituent, que sàpiguen una vegada més aquells que ens volen sotmesos que no tenim por, que no defallirem i que seguirem tossudament lleials als principis i els valors de la no-violència en aquesta lluita a favor de la llibertat, la democràcia i la República.
El proper diumenge 30 de setembre, vigília del referèndum reivindicarem la jornada convocant a tots els qui veu participar, de qualsevol forma en aquest referèndum.
“1/10/2017 A Terrassa vam votar”
17:00 Concentració a les portes de cada collegi electoral.
18:00 Marxa des del collegi a la Plaça Nova.
19:00 Lectura del manifest, concerts i Actuacions de cultura popular
21:00 Sopar de taifa.
Tal com ens diu en Jordi Cuixart, des de la presó, seguim lleials i expectants a aquest compromís amb la democràcia, la llibertat i el país. Amb modèstia però amb tota la nostra convicció us encoratgem a no defallir.
Terrassa, 26 de setembre de 2018

Related Articles

Deixa un comentari