L’oposició municipal ha condemnat sense pal·liatius i de forma contundent, aquest matí dijous 4 de febrer, la sortida de to (per dir-lo suau, si fos possible que acusar d’«immorals» sigui suau) dels representants del govern local durant la roda de premsa realitzada el passat divendres amb la pretensió de culpar les regidores de TeC, ERC-MES i CUP de que no fos aprovada la proposta de compra d’autobusos que PSC-CDC van plantejar al Ple passat.
Maria Sirvent (CUP), Xavi Matilla (TeC) i Isaac Albert (ERC. Foto MG
L’única responsabilitat en el cas, sentencià en Xavi Matilla, representant de TeC, és del propi equip de govern. Primer, perquè és el mateix partit i, fins i tot, persones que han fet durant anys la gestió de la flota que ha portat a l’actual situació d’emergència, principalment a causa de l’envelliment dels vehicles.
Segon, perquè ha estat totalment incapaç de gestionar el procés de diàleg i negociació amb la resta de representants de la ciutadania egarenca per arribar a un acord de compra, com va posar en evidència el resultat del debat i votació del darrer Ple, on els partits del Govern es van quedar sols.
Com a mínim, afirmà en Matilla, el Govern «té un problema de forma de treball; no es poden presentar propostes tancades i per ser estudiades i aprovades amb urgència quan es tracta de temes delicats i molt importants com aquest».
Però, més enllà del cas concret, immediat, «això el que posa de manifest és el que hem denunciat reiteradament, i és que confonen l’ajuntament amb casa seva».
Matilla informà que les regidores de TeC van intentar buscar solució dies abans del Ple, i que fins i tot s’hauria produït un principi d’acord, però que «hores abans del Ple es van fer enrere». En la seva opinió, «cal treballar amb més preparació, transparència i diàleg», va concloure.
«És irresponsable creure que un dictamen com aquest per la compra dels vehicles es pot aprovar com si fos un tràmit administratiu més», acusà per la seva part la representant de la Candidatura d’Unitat Popular, Maria Sirvent, i afirmà que «en realitat no han volgut dialogar, només aprovar la seva proposta».
L’Isaac Albert, d’ERC, per la seva banda, emfasitzà el caràcter «burocràtic i administratiu» de la gestió del govern de qüestions que «cal treballar políticament». «Arriben amb un estudi tècnic i pretenen que això ja és suficient, fins i tot sense temps per estudiar-lo i dialogar moltes vegades», afegí.
En aquest punt, l’Albert considerà que, potser, encara aquest equip de govern no ha entès que està en minoria i que «necessita molt més que mai dialogar amb les forces polítiques del Ple». Com tampoc «no hauria entès que com a oposició la nostra feina és fiscalitzar i no fer els vist i plau sense més». Són prou motius per trobar «inacceptable que ens diguin d’immorals».
Mirant una mica més enllà del cas, també l’Isaac apuntà que allò que es posa en evidència no és només el fet i la realitat que estem davant d’un govern de minoria, pitjor encara ho és el fet de que «és incapaç de generar majories, tot i tenir al plenari municipal forces diferents per dialogar, però no són capaços».
En aquest punt, mentre «es van acumulant arguments» que podrien justificar una moció de censura al Govern, va admetre en Xavi Matilla, tot veient que «l’actual executiu sembla crear una agenda de conflictes enlloc d’una de projectes», considerà, però, que encara no és moment. «No hi ha majoria alternativa», subratllà per la seva part el representant d’ERC, «ara això desviaria l’atenció, quan el que cal és que el govern governi, en minoria, però bé, que ho pot fer».
Pep Valenzuela
Deixa un comentari