Podemos dóna el ‘sí’ a Guanyem, però per fer oposició interna

No Comment
Assistents a l'assemblea de Podemos, dissabte 7 de febrer. Foto: PV Assistents a l’assemblea de Podemos, dissabte 7 de febrer. Foto: PV

Podemos ha decidit donar suport a la candidatura de Guanyem Terrassa; però, marcant distàncies, sense presentar candidats propis, al temps que “per fer oposició interna”, i anunciant que a les següents eleccions, cap al 2019, presentaran candidatura pròpia.

Una opció ni fàcil ni sense contestació interna, amb la qual la formació en procés de construcció orgànica i de continguts vol donar-se temps, però apareixent des de ja com alternativa municipal. Contradictòria, a més, des de diferents punts de vista; tant per a qui va afirmar no entendre les prevencions si, tot plegat, Guanyem i Podemos “són iguals”; com per a qui no hi hauria res a fer amb Guanyem i el que caldria és presentar-se amb una llista pròpia.

Ivan Molina, membre del consell ciutadà de Podemos-TRS, explicà que no s’impliquen més perquè hi ha uns “límits que no es poden superar”, però que tot i així “estenem la mà a tothom i podem fer aportacions”. Defensen llistes obertes, amb votació separada de cap de llista i regidores, una per una. Accepten, però, la proposta d’un cap de llista per alcalde més un equip de 5. Així mateix, defensen que el cap de llista sigui una persona que no estigui a cap partit i que sigui només que “un ciutadà”.

En una assemblea que començà amb unes cent persones, diverses intervencions qüestionaren la decisió de donar suport a Guanyem, demanant votació oberta de la mateixa, al temps que defensant la presentació d’una candidatura només de Podemos. En aquest cas com agrupació d’electors, ja que per decisió de la direcció central de Podemos-Espanya no és permet presentar cap candidatura en aquestes municipals amb el seu nom.

Responent, el secretari general de la formació a nivell local, Aníbal Garzon, afirmà que aquesta era una qüestió ja votada en elegir la candidatura a la direcció local i la proposta de treball que ell mateix encapçalava, elecció que es va resoldre a principis d’any. Garzon defensà que és millor un consens de mínims abans que no presentar-se o fer-ho contravenint la decisió de la direcció central.

La proposta de Garzon és “lluitar des de dintre, fer oposició, construint organització pels barris, acumulant forces durant 4 anys per presentar-nos amb nom propi a les altres eleccions”.

Tot i la decisió de no presentar candidats propis per a la candidatura de Guanyem, alguns membres del nou partit aprofitaren la reunió per anunciar candidatura i també demanar suport de l’organització. És el cas del conegut dirigent veïnal del barri de Montserrat, Antonio Cazorla.

Com a conclusió del debat, i responent també a la persona que havia plantejat la igualtat de discurs entre Guanyem i Podemos, Garzon insistí que el projecte d’aquesta nova organització és per a tot l’Estat, no només Terrassa, i que els temps estan marcats, assenyalà recordant amb paraules del secretari general de tot el partit: “2015 és l’any del canvi”, l’any de Podemos.

Related Articles

Deixa un comentari