Presentació de La Guerrilla dels Cossos, dimarts 11 octubre, Amics de les Arts

No Comment

Guerrilla dels Cossos simbol

Presentació de La Guerrilla dels Cossos, col·lectiu terrassenc de formació i lluita per desobeir l’heteropatriarcat.

Quines poden ser les estratègies del futur de la lluita feminista?

Fins a quin punt la prostitució és una decisió lliure?

Es pot destriar la lluita transsexual de la lluita anticapitalista?

Fins a quin punt el sistema no limita el ventall de possibilitats de qualsevol dona?

Amics de les Arts i Joventuts Musicals

Carrer Sant Pere, 46, primera planta – Terrassa

Dimarts, 11 d’octubre, a les 19:00h

Què és la Guerrilla dels Cossos?

La Guerrilla dels Cossos és un col·lectiu de formació i lluita per desobeir l’heteropatriarcat. Treballem per aconseguir la lliure expressió i moviment dels cossos, a través d’accions creatives que ens permetin trobar noves estratègies de denúncia i sensibilització.

Què volem fer?

Al llarg dels anys la ciència i la religió han establert un sistema heteropatriarcal i masculí que ha provocat una opressió dels cossos. També ha influït en aquesta opressió, la lògica productiva i competitiva, que ha alimentat la seva explotació i la dominació.

Ens referim a opressions com ara: com l’heteropatriarcat promou la pressió estètica, l’heterosexualitat imposada, la negació del dret a decidir sobre el nostre cos  i moure’ns en total llibertat, etc.

Creiem que el cos és digne de ser estimat i té el dret de ser lliure. Per això:

-volem denunciar situacions de violència i d’injustícia sobre els cossos per aconseguir un món més just i respectuós amb les persones. Volem una societat on es respecti la pluralitat dels cossos i on puguem viure sense construccions de gènere, d’orientació sexual, de classe o de nació.

-volem formar-nos, aprendre i investigar sobre els nous coneixements i posicionaments en relació al feminisme, la diversitat sexual, la migració, etc.

-volem crear un espai col·lectiu on generar continguts i coneixements des de la comunitat.

-volem aprendre a desobeir per treure’ns de sobre aquestes opressions i detectar  les pressions que afecten als nostres cossos per tal de deconstruir-nos i reconstruir-nos altra vegada d’una forma més lliure.

Com ho volem fer?

Compartint. Creant un espai de bon rotllo per compartir idees, somnis, reflexions, tendresa i lluites, i fent xarxa de grups amb objectius semblants als nostres.

Creant. Realitzant accions creatives de denúncia i sensibilització.

Investigant. Trobant solucions que abordin l’opressió dels cossos d’una manera integradora, no treballant exclusivament qüestions de rols de gènere sinó també l’heterocentrisme, el coitocentrisme, l’occidentalisme, etc.

Related Articles

Deixa un comentari