Prodis i l’advocat Joan Carles Querol han rebut els VIII Premis Drets Humans, del col·legi d’advocats de Terrassa

No Comment
Foto: ICATER

L’acte, organitzat per la Comissió de Drets Humans del Col·legi d’Advocats, el dia 16 de desembre, a a la Masia Freixa

En el marc dels VIII Premis Drets Humans, Joan Carles Querol Allepuz ha merescut el Premi a l’Advocacia Compromesa. Lletrat de llarga trajectòria i especialitzat en el dret d’estrangeria, assessora a persones que es troben en situació administrativa irregular i amb unes condicions socials de vulnerabilitat.

I pel que fa al Premi a la Solidaritat, aquest ha recaigut en la Fundació Prodis, entitat d’iniciativa social sense ànim de lucre, amb seixanta-dos anys d’existència i dedicada a promoure els drets i els deures de persones amb discapacitat intel·lectual, paràlisi cerebral o malaltia mental.

D’altra banda, en el decurs d’aquest acte, organitzat per la Comissió de Drets Humans de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa (ICATER), es lliurà com cada any el Diploma de Justícia Gratuïta, en aquesta ocasió a la lletrada Encarna Ortega Ros com a reconeixement a la seva dedicació al Torn d’Ofici.

Es va realitzar una xerrada a càrrec de la periodista Esther Lázaro, directora i guionista, entre d’altres, del documental “Els nens de la Riuada del 62”. I, per últim, una intervenció musical a càrrec d’Eva Camposo, Àurea Iglesias i Emma Serrasolses.

L’ICATER va crear els Premis Drets Humans amb l’objectiu de reconèixer a persones i institucions compromeses amb el foment i la divulgació dels drets continguts en la Declaració Universal dels Drets Humans, aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 1948.

L’any passat, els guardonats van ser la Síndica de Greuges de Terrassa, Isabel Marquès, i la Fundació Oncolliga de Terrassa.

Related Articles

Deixa un comentari