PSUC-viu proposa una moció contra el tràfic de dones, per l’abolició de la prostitució

No Comment

El PSUC-viu de Terrassa (partit que forma part d’EUiA i, així mateix, de la confluència Terrassa En Comú) s’ha posat en contacte amb els grups municipals d’esquerres de l’ajuntament de Terrassa (PSC, TeC, ERC i CUP) per proposar-los que presentin i donin suport en el proper Ple municipal a una moció que té com a finalitat que Terrassa s’adhereixi a la “Red de municipios libres de tráfico de mujeres y menores para la explotación sexual”.

Aquesta xarxa de municipis va néixer el passat novembre a Zamora. Des de llavors diverses localitats de l’estat espanyol i de Portugal estan discutint i aprovant aquestes mocions d’adhesió i de suport. A Catalunya, aquest mes els ajuntaments de l’Hospitalet de Llobregat i de Santa Coloma de Gramenet s’hi adhereixen.

Informa també que, paral·lelament, el Moviment Democràtic de Dones està organitzant, per al dia 6 de febrer a Barcelona, una jornada de debat i mobilització amb el lema “Ciutats Lliures de Tràfic de Dones i menors per a l’explotació sexual”. L’acte «abolicionista» se celebrarà durant tota la jornada del primer dissabte de febrer al Palau Macaya de la ciutat comtal.

El PSUC-viu s’ha sumat a aquesta campanya i recomanen la web de la Xarxa de municipis lliures de tràfic de dones i menors (redlibretrata.wordpress.com). En aquesta es defineix la prostitució com una forma d’explotació que ha de ser abolida i no una professió que cal reglamentar perquè “és una forma de violència de gènere extrema”, un abús que no es transforma pel fet de pagar diners per exercir-lo.

La moció argumenta que la legitimació de la prostitució implicaria la legitimació de les relacions patriarcals en un sistema de subordinació i dominació de les dones, socialitzant als nens i nenes en valors clarament diferenciats, on els homes poden comprar i pagar per usar el cos, l’atenció i el temps de les dones.

Els municipis que se sumen a la xarxa es comprometen a realitzar una campanya periòdica per sensibilitzar i convèncer la població que la prostitució és igual a violència de gènere i explotació de les dones. També exigiran al govern central una normativa que penalitzi, com a Suècia, als homes que compren a les dones, i que en cap cas anirà contra les dones prostituïdes. I, entre altres coses, apostaran per una intervenció preventiva en les causes de la prostitució encaminada a eradicar la precarietat del mercat laboral i les condicions d’explotació.

Related Articles

Deixa un comentari