Recollida de signatures per la construcció definitiva de l’INS Can Roca

No Comment

L’associació de mares i pares d’alumnes de l’Institut Can Roca de Terrassa ha sol·licitat una reunió urgent amb el director de Serveis Territorials d’Ensenyament a la comarca per tal d’exigir la construcció immediata de l’institut, que avui encara són només barracons, al temps que engega una recollida de signatures via internet, per aconseguir el màxim de suport possible  a la reivindicació.inscanrocaBarracons2

En reunió d’entitats sobre l’endarreriment de la construcció del nou edifici, l’AMPA l’Institut Can Roca, realitzada el passat 16 d’octubre, els membres de l’entitat informaren de la situació actual del projecte. Bàsicament, que l’esperat inici d’obres s’hauria ajornat com a mínim per 30 mesos. De confirmar-se la informació fet pública pel Departament d’Ensenyament, de cap manera es podria produir la inauguració de l’edifici en els terminis calculats, o sigui per al curs 2016-17.

El mateix director dels Serveis Territorials, Sr. Baulenas, va comunicar l’endarreriment de les obres per un període de 2,5 anys. Al·legant que, tot plegat, el projecte que havia estat ja aprovat, així com els pressupostos també aprovats per realitzar l’obra, que també havia estat licitada i que hauria estat guanyada per l’empresa GISA, ja que que simplement es tractava d’un “avantprojecte que havia de ser aprovat per diferents estaments”.

La incredulitat i indignació de mares i pares, i també de les entitats del barri, com és fàcil imaginar, no té límits ni es pot explicar de cap manera. Mentre intenten trobar una resposta per aquesta situació, es podria dir, enigmàtica sinó ho fos de tràgica, es demanen, immediatament, “on aniran sinó els nostres fills i filles??? Encara no ho sabem…”.

De moment, demanem col·laboració massiva en la recollida de signatures que s’està efectuant. I depenent de la resposta que obtinguin en la reunió amb el Director de Serveis Territorials, anuncien que s’iniciaran altres accions més reivindicatives.

Aquestes signatures, juntament amb un manifest que signaran les entitats afectades, es presentaran amb una instancia als estaments oportuns. “Pels nostres fills i les nostres filles!!”

Text íntegre del comunicat aparegut a la web Change per a la recollida de signatures:

Les alumnes de l’Institut Can Roca porten estudiant en barracons 4 cursos, incloent-hi aquest curs de 2015/2016.

Des de fa més de 8 anys, hom sabia que degut al creixement de la natalitat entorn a l’any 2000, totes les necessitats d’espais de Primària dels primers anys de la dècada, esdevindrien necessitats d’espais per a Secundària en el futur.

D’aquest fet, les Associacions de Mares i Pares ja n’havíem avisat en el seu moment. Però ningú ens va escoltar ni ens va fer cas.

Ara, ens trobem que un edifici molt necessari, pateix una demora de 30 mesos més per a la seva prevista finalització, i a la decepció, l’hacinament, la manca d’espais, etc, s’ha de sumar la incertesa del futur d’un projecte educatiu de primer nivell, que ens va fer elegir aquest centre per als nostres fills/es.

Incomprensiblement, l’INS Can Roca de Terrassa ja té el projecte licitat i fins i tot adjudicat el pressupost. El Diari de Terrassa, el passat 3 de Juny de 2015, publicava que l’empresa que faria l’edifici seria Gisa.

I ara, ens diuen que hem d’esperar 30 mesos més? Per què? Basta d’excuses!! CONTRUÏU EL NOSTRE INSTITUT JA!!!

Related Articles

Deixa un comentari