La Marea Blanca es mobilitza a la seu del CatSalut per demanar resposta a dos casos

No Comment

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa adverteix que hi haurà noves accions si no es compleixen els compromisos assolits.


Activistes de Terrassa, Sant Cugat i Rubí han respost a la crida de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa per concentrar-se a la seu de l’àmbit metropolità nord del CatSalut a Sant Cugat. L’objectiu de la mobilització ha estat insistir en la petició que ja van fer amb una acció similar ara fa 10 mesos: donar resposta a dos casos particulars amb espera de quatre i dos anys per tenir un diagnòstic.

El primer d’ells és el de Raül, un jove amb problemes de cervicals que té dolors constants. La Marea Blanca denuncia que hores d’ara només pot viure de la pensió dels seus pares sense accés a una pensió d’incapacitat fins que no es resolgui si cal una nova operació o una rehabilitació. La seva mare, Rosario, explica que tot va començar el 2017 arran d’una patologia derivada de la seva feina. El dolor és crònic i no té cura però demanen un diagnòstic aviat per poder accedir a la incapacitat i a tractaments pal·liatius.

Activistes a l’interior de la seu del CatSalut de l’avinguda Lluís Companys | Jordi Pascual Mollá

Després d’una llarga insistència a l’interior de la seu del CatSalut aquest dimarts al matí, els manifestants han aconseguit fer una reunió amb el nou gerent, que, segons han dit l’afectat i una de les activistes al final de la trobada, s’ha compromès a tenir un diagnòstic en una setmana o quinze dies. La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa ha advertit que si no es compleix el compromís tornaran a mobilitzar-se a la seu santcugatenca del CatSalut.

El segon cas és el de Carmen Aguirre, a qui el novembre del 2019 li van detectar un baix nivell d’hemoglobina, havent-se de fer una transfusió de sang que ha hagut de repetir posteriorment perquè segueix perdent sang. Des de llavors, diu, espera una diagnosi ràpida. També es mostra disconforme amb un dels criteris mèdics i, davant d’aquesta situació, denuncia, la van convidar a marxar a la sanitat privada. Aquest cop no ha pogut participar a la mobilització i, per tant, no s’ha pogut tractar el seu cas a la reunió.

Així, la Marea Blanca ha deixat de banda les reivindicacions generals de la sanitat pública que normalment centren les seves mobilitzacions per buscar solució a dos casos particulars que consideren especialment urgents. Núria Martín, representant de la plataforma egarenca, ha explicat que la reunió ha trigat a produir-se perquè no estan inscrits com a grup d’interès però la pressió l’amenaça de quedar-se ocupant la seu han estat claus per fer la trobada.

La protesta s’ha produït a l’interior de la seu del CatSalut, motiu pel qual ha estat poc visible de portes enfora. Engalanats amb pancartes, cartells i armilles de la Marea Blanca i dels Iaioflautes, els manifestants han negociat amb dos treballadors del CatSalut, que inicialment els han derivat al Consell de la Salut de Terrassa, fins aconseguir la reunió. Martín ha fet una crida a acudir el proper 19 de gener al Parlament per pressionar a favor de la moció proposada per En Comú Podem i la CUP perquè Mútua Terrassa passi a ser pública.

Jordi Pascual Mollá

elcugatenc.cat

 

Related Articles

Deixa un comentari