Quan la pressió col·lectiva és el camí per assolir els drets per una atenció sanitària digna

No Comment

La Marea Blanca ha ocupat aquest matí la seu del CatSalut a Sant Cugat per exigir una resposta i una atenció sanitària adequada per a la Carmen i el Raul.

Després de les protestes i d’una reunió improvisada, ambdós pacients tindran una cita mèdica els pròxims dies.


Miquel Gordillo

La mobilització ciutadana ha donat els seus fruits, o almenys així ha estat per avui. Això sí, després d’anys d’espera per a la Carmen i el Raul, tots dos ciutadans de Terrassa que no han rebut una atenció correcta per part del sistema sanitari públic.

La concentració pretenia que la Carmen, sense un diagnòstic d’un quadre de dolor abdominal agut després de 3 anys, i el Raul, amb seqüeles d’una intervenció quirúrgica 5 anys després. 

mareablanca_catsalut_santcugat_4 La Carmen, al centre de la imatge, durant l’ocupació d’aquest matí a la seu del CatSalut a Sant Cugat. Fotos: MG i PDSPT-Marea Blanca

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa va mantenir una entrevista amb dirigents d’atenció al pacient el passat 24 de febrer. Van ser-hi a la reunió virtual Anna Aran, gerent de la regió metropolitana Nord, a més  dels afectats Carmen i Raul. Tot i el compromís per donar-los una resposta en quinze dies i garantir-los una assistència, avui, 26 després sense obtenir-la, Marea Blanca ha decidit passar a l’acció. Una vintena de persones ha entrat i ocupat durant el matí a la seu de la Gerència de l’Àrea Metropolitana Nord, a Sant Cugat del Vallès.

“Això és burlar-se de la gent, és una falta de respecte”, cridaven dins de l’edifici, a la vegada que han exigit “l’obligació d’oferir una assistència de qualitat a tots els pacients”.

mareablanca_catsalut_santcugat_3

Després que el grup anunciés, “si no rebem una resposta convincent, ens quedem aquí”, hi ha hagut una reunió improvisada amb representants del CatSalut. A la sortida, s’ha confirmat la cita del dia 31 de març amb la Carmen amb el CST; “jo no en tenia cap notificació”, ha expressat. Posteriorment, la PDSPT ha anunciat a través de les xarxes que també s’ha fixat una cita amb un especialista amb el Raul, qui no ha assistit a la concentració, molt afectat físicament i mentalment. El Raul conviu amb els seus pares sense cap pensió i en risc de suïcidi, han explicat a Malarrassa membres de la PDSPT-Marea Blanca. 

“Estem aquí per defensar les persones, això sempre dona resultat”, ha expressat en sortir de la reunió Nuría Martí, de la PDSPT; tot i així, han advertit que cal perseverar en les seves demandes en aquells casos en què no s’obté una resposta després de reclamar: “Haurem de continuar reclamant físicament, mentre no ens responguin amb més solvència”.

 

Related Articles

Deixa un comentari