Terrassa surt al carrer per defensar una sanitat pública i de qualitat [Galeria d’imatges]

1 Comment

Redacció

Manifestació massiva i històrica la viscuda avui, 14 de gener de 2023, a Terrassa, per reclamar una sanitat pública i de qualitat. La ciutadania egarenca ha estat a l’altura, donada la importància del tema i la degradació de la sanitat, i ha omplert els carrers amb xifres d’assistència mai vistes els darrers anys. Finalment, 81 entitats socials han donat suport a la comissió d’Entitats per la Sanitat pública de Terrassa, qui ha convocat i organitzat aquesta marxa, la qual ha superat amb escreix les dades més optimistes de convocatòria. S’han barallat xifres d’entre 5.000 a 8.000 persones, tot un èxit que revela la bona feina feta durant les setmanes prèvies per les entitats organitzadores.

Les llistes d’espera maten», «25% del pressupost de sanitat per a l’assistència primària», «dignificar les condicions laborals i salarials de les professionals, contractar més personal per poder atendre en condicions dignes», «sanitat 100% pública i universal», eren algunes de les consignes que llegides a les pancartes i escoltades en els crits al llarg de la marxa.

La concentració s’ha iniciat puntualment a les 11 hores des de la plaça de l’Estació del Nord, on ja havien acudit milers de persones. La marxa s’ha dirigit per l’itinerari previst, pel Passeig 22 de Juliol, ha baixat pel carrer Salmeron, i després per l’avinguda Jacquard, fins a la plça doctor Robert, on davant de l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa s’han llegit comunicats per denunciar les condicions laborals de Mútua.

Seguidament, la marxa ha continuat pel Passeig Comte d’Ègara, el carrer Font Vella, i ha finalitzat al Raval de Montserrat, on ha conclòs la concentració amb la lectura del manifest unitari. Dues hores de recorregut, banderes, pancartes i veus reclamant solucions urgents per a la greu situació en què les polítiques dels governs en els darrers més de 10 anys han deixat el servei de salut del país. Però, més enllà també, posar fi als intents de degradació d’aquest, clarament orientats a desprestigiar-lo i, així, afavorir la privatització. Acabar també amb problemes estructurals del mateix, com és la complexa xarxa en què es divideix l’assistència, entre centres públics, concertats i privats. Un embolic gràcies al qual van fent negoci empreses privades i altres disfressades de fundació o similars.

L’èxit de la manifestació d’avui ha servit per mostrar la gravetat de la situació pel que fa a l’assistència sanitària, així com la decisió d’acabar amb ella. La marxa d’aquest matí és l’inici d’una nova fase de lluita pels drets de la ciutadania, de les classes treballadores i populars, el dret a la salut primer.

 

GALERIA D’IMATGES DE LA MANIFESTACIÓ DEL 14 GENER 2023

1 Comment

  1. Cristóbal Díaz Orozco

    Perfecte,al costat del poble

Deixa un comentari