[Salvador Pérez] Ajuntament de Terrassa: Indiferència, incapacitat i incompetència

No Comment

La ciutat sempre és dinàmica i mai s’acaba, però hi ha situacions que obliguen a acabar alguns aspectes per a prioritzar-ne d’altres. Al nostre barri des de fa trenta-vuit anys encara tenim sis carrers per a acabar, quatre de fàcil solució i dos de més complexes però que, si hi ha voluntat política i es posa com a prioritat, al final es fan. Tenir aquests carrers sense urbanitzar, genera un problema greu de mobilitat ja que hi ha un seguit de trams tallats i sense desenvolupar.

Aquest no és un problema a solucionar pels tècnics, mers funcionaris que repeteixen con lloros la impossibilitat jurídica, i es queden tant tranquils. També és evident que no els correspon a ells resoldre la solució inicial, aquesta és una tasca dels polítics professionals, que haurien d’haver establert negociacions amb les propietats privades i prioritzar les actuacions. Aquests no ho han establert com a prioritat i la seva indiferència ha estat més que evident, i segueixen deixant als tècnics els que no els correspon, i així no avancem, ni ho solucionem.

El Ple Municipal va aprovar per majoria la urbanització d’aquests carrers, exigint a l’equip de govern la necessitat d’afrontar i prioritzar aquest acord. L’equip de govern fa el de sempre, s’ho passa pel forro, i segueix sense aplicar cap solució efectiva.

I l’oposició que fa? Ha guanyat però són la riota, incapaços de fer complir allò que ha guanyat i assisteix a la indiferència i sobretot incompetència del govern.

La qüestió és que ni els carrers de fàcil solució (Lepant, St. Sebastià, Galícia i Roger de Llúria) es faran, continuaran perduts amb la incompetència del polítics professionals i l’excusa dels tècnics sobre la normativa i la propietat privada. Per tant, continuarem amb la ciutat i barri inacabats, per desgràcia no estem en una zona on els interessos fàctics dels promotors amics del govern municipal tinguin cap interès per a desenvolupar la zona.

Però al marge de la urbanització dels carrers, que serien coses majors, tampoc es resolen les petites i que només són aquelles que cal fer complir les normes i ordenances que l’Ajuntament té aprovades, i que la indiferència i la incompetència no solucionen.

Temes que afecten a la disciplina urbanística i el control d’activitats, on la nostra entitat fa denúncies permanents i localitza els punts de conflicte indicant-los als serveis municipals.

Llocs d’accés a edificis en enderroc i abandonats amb accessos oberts o mal tancats i que són un perill (Lepant, Navas de Tolosa, Ctra. de Rubí…) Després de mesos i mesos, la situació segueix igual.

Llocs i espais bruts i sense netejar, amb rates (St. Sebastià, Navas de Tolosa…) segueixen igual després de mesos i mesos.

Llocs ocupats en espais sense condicions, per a enderrocar i on la propietat fa servir d’espai llogat i per a especular (Gasòmetre), després de mesos i mesos, tot segueix igual.

Llocs on es fan activitats que la normativa no permet al costat de vivendes (Lepant), denunciat des de fa mesos i mesos, tot segueix igual.

Espai del Gas, brut, ple de matolls i males herbes, sense executar cap actuació de descontaminació, i afrontar el projecte d’urbanització i la Plaça pública.

Naus i espais abandonats, que ni es fa l’enderroc, ni s’obliga a netejar i tenir els accessos tancats en condicions, ni a afrontar els projectes d’urbanització, incomplint la normativa existent que estableix els períodes de desenvolupament d’aquests projectes d’urbanització. Però és clar, hi ha un problema important, son entitats bancàries amb les que no es vol l’enfrontament, per tant, tenen barra lliure per a fer el que vulguin.

Paviments de carrers amb sots i malmesos on caldria un pla d’actuació que resolgui la situació que ja fa alguns anys que dura, resultat, que algun d’aquests carrers s’enfonsa i s’ha de tallar i desviar l’autobús. El problema no és aquest aspecte, sinó el fet d’anar tapant forats amb la despesa que això comporta, i no tenir un pla d’actuació que ho afronti.

Voreres estretes i en alguns casos fetes malbé, reiterades i demanades, però en cap cas solucionades o buscant solucions inadequades.

Millorà de l’espai públic, sobretot les places, amb un manteniment deficitari, sense cap pla d’actuació sobre l’incivisme en augment, i que el seu deteriorament és més que evident. Amb una política de permissivitat i indiferència que comporta un augment del cost de manteniment més que evident.

I lligat a l’apartat anterior, la manca de solucions respecte al comportament incívic d’alguns propietaris de gossos, on és un campi qui pugui. Sense lligar, solts, sense recollir les merdes, ocupant l’espai dels infants amb el risc sanitari que això comporta i les zones de gespa convertits en zones de lliure circulació i pixarades/cagarades sense recollir amb el que això comporta. I gastant diners en espais de lliure circulació de gossos, on hi ha més gossos solts i sense lligar fora que dins.

Incapacitat municipal per a afrontar aquest tema, i sempre amb excuses de la dificultat per a fer complir les normes, unes ordenances que no serveixen de res sobretot, sinó exerceixes el règim sancionador amb la màxima contundència.

Després la indiferència, incompetència i incapacitat per a afrontar de veritat el tema de la neteja i la recollida de residus, denunciada de totes les maneres on entre la mala gestió del servei, la manca de recursos destinats i cap determinació per a aplicar una política clara, uns objectius i fer complir les normes amb un règim sancionador aplicat sense contemplacions, seguirem patint un problema greu ja que només amb la sensibilització no ens en sortirem. I aquí els responsables polítics professionals només fan discursos de paper sense voluntat d’entrar en els problemes de fons.

I ja no parlem d’aspectes de gran format, els dèficits en equipaments, després d’una nefasta política tant de l’Ajuntament com de la Generalitat, amb una distribució en el territori de forma injusta, atenen a mers interessos partidaris i no a les veritables necessitats.

S’ha fet una distribució arbitrària, sense cap criteri d’equitat i necessitat, i vinga llençar recursos públics. Ara hi ha una greu dificultat per a afrontar nous equipaments i disponibilitat de recursos per tirar endavant qualsevol projecte de present i futur. Per tant, el nostre barri i del Districte 3 tindran veritables dificultats per a disposar dels equipaments necessaris, perquè la política nefasta de distribució dels mateixos, ha llençat tots els recursos que justifiquin una actuació equitativa dels mateixos.

Per tant, la incapacitat, la indiferència i en alguns aspectes la incompetència, ens fa pensar en que moltes de les solucions seran molt difícil siguin aplicades, les grans i les petites.

A dia d’avui el grau d’incompliment de les normes de transparència i de compliment del Reglament de Participació Ciutadana en un aspecte tant fàcil com és respondre als escrits que presentem, un 63% mai tenen resposta, i el que és pitjor, no es solucionen. Hi ha serveis que mai donen resposta a cap denúncia/escrit, per tant, això és una actitud i comportament no admissible i que posa en qüestió el discurs formal i públic del mateix Ajuntament en el compliment de les normes que diu defensar.

I un exemple d’aquest comportament, incompliment i indiferència, és que aquest dijous l’Ajuntament amb Ple aprovarà els pressupostos 2018 definitivament, la nostra entitat va presentar tot un seguit d’esmenes al mateix, algunes referides a alguns aspectes plantejats en aquest article, ni resposta a les mateixes, ni assumpció de cap, demostrant la inutilitat de fer res, de la quimera de la participació ciutadana, i de l’incompliment sistemàtic de les normes aprovades pel mateix govern, un bon símptoma de la baixa qualitat democràtica existent.

Salvador Pérez Riera, AV barri Segle XX

Related Articles

Deixa un comentari