Sant Llorenç: veïns s’uneixen davant la deixadesa de l’Ajuntament per netejar espais públics

No Comment
Veïnes i membres de Bosa netegen la plaça d’skate a Sant Llorenç, el passat 8 de juliol. Foto Bosa

L’entitat Banc Obrer de Terrassa junt amb veïnes del barri de Sant Llorenç convoquen de nou una acció de neteja d’espais al barri davant l’acumulació de brutícia i escombraries en alguns indrets i per palesar que «l’organització veïnal és més forta que l’actuació institucional», d’acord amb el comunicat fet públic, avui divendres 28 de setembre, pel citat Banc Obrer. El diumenge 30 de setembre, es tornarà a netejar la instal·lació de l’skatepark del barri de Sant Llorenç, a partir de les 17 h. Després es farà una assemblea oberta per compartir opinions i inquietuds en relació amb aquesta problemàtica.

Les jornades de neteja (del barri i especialment del skatepark) es van realitzar per donar resposta a les queixes de les veïnes en relació amb la «deixadesa de l’ajuntament» (d’aquesta instal·lació). Segons les informacions i dades recollides pel Banc Obrer, les brigades de neteja municipal no passen o passen molt de tant en tant per aquesta plaça i instal·lació construïda per practicar exercicis amb el monopatí, que «acostuma a estar plena d’escombraries, com hem pogut veure, i allà hi juguen nens cada dia».

Veïns del barri, per iniciativa pròpia, van posar bidons per recollir escombraries i que l’espai es mantingués més net; però les brigades municipals els van retirar sense donar explicacions i sense respondre les reclamacions de les veïnes. Això, a més, en una situació en què la zona del parc «fa anys que no desinsecten i està plena d’insectes».

Davant aquesta «clara inobservança de les peticions justes» dels veïns, al·lega el comunicat del Banc Obrer, i que és una situació que es reprodueix en altres zones i barris de la ciutat, que violenta el dret de la ciutadania a tenir les zones del seu barri netes, veïnes i veïns de Sant Llorenç, amb la col·laboració de membres del Banc Obrer, han dut a terme diverses jornades de neteja amb «gran èxit de participació veïnal i deixant la zona neta de brutícia».

El grup de veïnes reclama que es dugui a terme, de forma regular, la neteja del skatepark, així com el retor dels bidons, a més de la desinsectació de la zona. Al temps, emfasitza que, anant més enllà de la protesta, «l’organització dels veïns aconsegueix el que no aconsegueix l’organització municipal institucional i que si es pot aconseguir la neteja del barri, i es poden dur a terme moltes iniciatives més».

El Banc Obrer Solidari d’Aliments (Bosa), informen, és un una «entitat solidària» que està començant a treballar a Terrassa atenent, de moment, a més de 20 famílies de la ciutat, sense ànim de lucre, composta en exclusiva per voluntariat no assalariat i que té més de 30 persones col·laborant.

La tasca principal és la recollida d’aliments a peu de supermercat, així com productes d’higiene, de neteja, productes per a bebès, aliments frescos, etc., per després repartir-los entre les famílies que formen part del projecte i que «es gestionen entre elles per dur a terme el mateix». Un altre àmbit d’actuació és la lluita per un habitatge digne, treballant amb les assemblees d’habitatge de la ciutat, com ara el Colectivo Sin Vivienda.

Related Articles

Deixa un comentari