El Ple aprova l’adjudicació del serveis de menjadors escolars a una multinacional

No Comment
L’adjudicació ha estat aprovada pels vots favorables de l’equip de govern format per PSC i CiU, i gràcies a l’abstenció de Ciutadans, ja que la CUP, Terrassa en Comú i ERC han votat en contra.

Una empresa multinacional gestionarà el servei de menjadors de les escoles públiques de primària i secundària a partir del 2016. Així es va confirmar en la votació d’ahir en el Ple municipal, tot i la posició en contra dels grups de CUP, TeC i ERC. De fet, aquesta empresa (Sehrs) va resultar guanyadora del concurs de licitació que va treure l’Ajuntament. Aquesta qüestió havia esdevingut molt polèmica la darrera setmana, i ha estat el punt estrella i més àmpliament discutit del ple.

Gràcies a l’abstenció de Ciutadans, i els vots favorables de PSC i CiU, l’adjudicació durant els propers quatre anys ha estat aprovada en benefici de Sehrs. En la seva intervenció, Javi González de Ciutadans ha al·legat que ells no han participat en el plec de condicions, i que “tot i ser cert que la qualitat i proximitat dels productes són necessaris, no compartien “l’alarmisme provocat per alguns grups” en aquesta qüestió, ja que “es donava una imatge de que no es fan les coses bé”.

Segons Alfredo Vega (PSC), el plec de condicions ha estat àmpliament consensuat, i per tant el model seguit ha estat un “model solidari vers totes les escoles de la ciutat, transparent i participatiu, amb les aportacions de tota la comunitat educativa”. El primer tinent d’alcalde ha reblat que “si no adjudiquem a qui ha guanyat, hem de fer-ho amb arguments jurídics, si no haurem d’indemnitzar”.

La Maria Sirvent, de la CUP, ha subratllat que criticaven no el procés d’adjudicació, sinó la “manca de voluntat voluntat política a l’hora d’establir valors com ara un menjar de proximitat, de productes frescos i contra el malbaratament mediambiental,  i si aquests s’haguessin reflectit, s’hagués evitat que l’empresa guanyadora hagi estat la penúltima en les clàusules objectives”.

Per la seva part, Isaac Albert (ERC) ha reblat que «estem decidint què menjaran quasi 4.000 infants de la nostra ciutat», i que el model adoptat per al concurs ha estat de tipus “economicista, primant el preu, només ho pot fer una multinacional?” ha preguntat, suggerint que millor hagués estat un concurs per lots diferenciats.

Ciutat contrària a l’aplicació del TTIP

Entre d’altres temes, en aquest ple ordinari de l’octubre s’ha aprovat que la ciutat de Terrassa es declari contrària a l’aplicació del tractat de lliure comerç entre els Estats Units i la Unió Europea, anomenat TTIP. La proposta de resolució ha estat presentada, un cop més, per ERC-MES, TeC i la CUP conjuntament. El PSC s’hi ha sumat, Ciutadans ha votat en contra, i CiU s’ha abstingut.

Compromís a treballar prioritàriament amb banca ètica

Una altra de les propostes aprovades al ple ha estat la presentada per la CUP,  d’elaborar un informe tècnic amb l’objectiu d’estudiar la viabilitat de dur a terme totes les operacions bancàries del consistori mitjançant banques ètiques, com ara COOP57, Fiare o Triodos Bank. La proposta s’ha aprovat per unanimitat.

En aquest ple d’octubre no ha estat present, ni s’ha comptabilitzat el seu vot, el representant del PP, Gabriel Turmo, degut a trobar-se de baixa per malaltia.

Related Articles

Deixa un comentari