S’enforteixen les mobilitzacions per la llibertat dels presos i contra la detenció de Puigdemont

No Comment
Deixant el Raval, la concentració esdevé marxa baixant pel carrer Goleta. Foto PV

Milers van concentrar-se, ahir dilluns 26 de març, al Raval de Montserrat i marxar després per la Rambla fins l’autopista C58, que va ser tallada fins poc més de mitja hora fins a les 21:30 hores aproximadament. La mobilització va ser convocada per l’ANC, Òmnium Cultural i els CDR egarencs.

L’Estat de dret del que gaudíem, més que imperfecte i que mai ha funcionat massa bé, fa mesos que «l’Estat de dretes» espanyol se l’ha carregat definitivament. Ara, tot indica, han entrat ja en la fase d’esmicolar-lo i que no en quedi rastre de cap mena. En els manifestos llegits a la porta de l’Ajuntament les entitats van denunciar la repressió i la retallada efectiva de drets civils, tot cridant a enfortir l’organització popular i les mobilitzacions per la llibertats dels presos i la defensa de la República.

Les manifestants a la C58. Foto CDR_TRS
Imatges de la manifestació d’ahir 26 de març:

 

Així mateix, es convidà a escriure cartes de solidaritat a les persones preses, fent públiques les adreces on es poden enviar les cartes:

-Carme Forcadell Lluís

Centro Penitenciario Madrid I

Mujeres – Mód. B2

Carretera de Alcalá-Meco, Km. 4,5

28805 Alcalá de Henares , Madrid

-Dolors Bassa Coll

Centro Penitenciario Madrid I

Mujeres-Mód. B2

Carretera de Alcalá-Meco, Km. 4,5

28805 Alcalá de Henares, Madrid

-Oriol Junqueras i Vies

Centro Penitenciario Madrid VII

Módulo 7

Ctra. M-241, km 5,750

28595 Estremera, Madrid

-Joaquim Forn i Chiariello

Centro Penitenciario Madrid VII

Módulo 7

Ctra. M-241, km 5,750

28595 Estremera, Madrid

-Jordi Cuixart i Navarro

Centro Penitenciario Madrid V

Módulo 4

Ctra. M-609, km 3,5

28791 Soto del Real, Madrid

-Jordi Sànchez i Picanyol

Centro Penitenciario Madrid V

Módulo 8

Ctra. M-609, km 3,5

28791 Soto del Real, Madrid

-Jordi Turull Negre

Centro Penitenciario Madrid VII – Estremera

Modulo 4

Ctra M 241 km-5,750

28595 Estremera, Madrid

-Raül Romeva Rueda

Centro Penitenciario Madrid VII – Estremera

Módulo 3

Ctra. M 241 Km-5,750

28595 Estremera, Madrid

-Josep Rull i Andreu

Centro Penitenciario Madrid VII

Módulo 3

Ctra. M-241, km 5,750

28595 Estremera, Madrid

Text íntegre del manifest dels CDR Catalunya i l’organització antirrepressiva Alerta Solidària:

Esclata la #PrimaveraCatalana

Durant tot el dia de diumenge vàrem viure una nova jornada de mobilitzacions arreu del territori. Convocades per les xarxes, van desbordar previsions i van marcar un canvi de mentalitat respecte a les mobilitzacions viscudes fins al moment. La crida a aturar el país va prendre els carrers: caldrà seguir ocupant-los i no abandonar-los.

El grau de conscienciació general es palpa en l’ambient i és unànime la sensació que cal un nou pas en l’acció per la democràcia i la República. Amb els darrers empresonaments, la detenció del President Carles Puigdemont i la repressió i brutalitat policial desbocada contra legítimes mobilitzacions populars, es fa clar que ja hem superat el punt de no retorn.

A les evidències de manca de democràcia d’aquest Estat que ens reté sota ocupació s’afegeixen a les que ens mostren la necessitat de noves estratègies que ens acostin al nostre objectiu: la construcció efectiva de la República.

Ha arribat el moment de fer un pas més: siguem creatives, creiem en la nostra força i continuem tirant endavant de forma efectiva. A aquesta major determinació en la presa dels carrers han respost les forces governatives de l’Estat deixant anar els Mossos d’Esquadra. Antiavalots de la BRIMO i les ARRO que s’han exhibit de nou: escopeters dels mossos lluint i usant amb salves armes prohibides pel Parlament de Catalunya, cop de porra a tort i a dret provocant fins un centenar de persones ateses pel SEM arreu del país, persecucions i agressions pels carrers, així com intents d’atropellament amb els furgons policials i persones detingudes. I de nou, la sistemàtica ocultació dels números d’identificació policial. Mostres de la carta blanca donada als grups antidisturbis per tal d’intentar estendre el pànic entre les qui van sortir al carrer.

És l’ordre, segurament no escrita, llençada des del poder: la repressió com a eina per a generar por i tornar a apropiar-se del control de pobles i ciutats. Volen la gent dividida, anul·lada. Volen que la nostra ràbia esclati de forma dirigida. Però plantant cara a aquesta agressivitat, convertim la ràbia en una emoció més que ens doni força per a transformar el país. Des d’Alerta Solidària i els CDR volem transmetre el convenciment que la nostra força i determinació, empenta i espontaneïtat, seran de sobres suficients per respondre l’estat d’excepció que vivim. Superarem la por que ens volen inculcar. Anul·larem les seves coaccions i amenaces. Ens reapropiem dels carrers i aturarem el país, per a dignitat de tanta lluita i anhel de justícia acumulada.

El carrer ens dóna la unitat. La llibertat la construïm nosaltres!

CDR Catalunya, Alerta Solidària

Related Articles

Deixa un comentari