Signar la ILP per acabar amb l’emergència habitacional i la pobresa energètica

No Comment
Llançament de la ILP a la sala d'actes del CC Francesc Macià (Foto: PV) Llançament de la ILP a la sala d’actes del CC Francesc Macià (Foto: PV)

Amb la participació de més de 200 persones, que omplien la sala d’actes del centre cívic Francesc Macià del barri de Sant Pere Nord, fou llançada a Terrassa, el passat dimarts 13 de gener, la Iniciativa Legislativa Popular de Mesures Urgents per fer front a l’Emergència Habitacional i a la Pobresa Energètica (ILP).

L’Observatori  de Drets Econòmics Socials i Culturals (DESC), l’Aliança contra la  Pobresa Energètica (APE) i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca  (PAH) van iniciar el passat 18 de desembre la campanya de recollida de signatures per aturar l’emergència social  que es viu a Catalunya: una mitjana de 43 desnonaments al dia i més del  10% del veïnat afectat per talls de subministraments bàsics com aigua,  llum i gas. Les  entitats impulsores volem evidenciar així la  necessitat de què el govern de  la Generalitat faci ús de les competències de què efectivament disposa en matèria  d’habitatge i protecció dels  consumidors i adopti mesures urgents en  favor de les famílies afectades per la crisi.

“Un dia especial”, assenyalà en Guille, portaveu de la PAH-TRS, “perquè aprofitem la convocatòria de l’assemblea setmanal ordinària per fer aquest llançament que implica a moltes entitats i moviments”. A la taula de ponents, hi era també la Sandra, portaveu també de la Plataforma; l’Emiliano Martínez, president de la federació veïnal egarenca, i en Cèsar Guia, de la Taula de l’Aigua, entitat que ja fa dies que recull signatures en favor de la municipalització del líquid element.

Per a que el Parlament de Catalunya discuteixi al mes d’abril la ILP cal recollir un mínim de 50.000 signatures en 4 mesos. Les representants dels moviments socials afirmaren estar segures d’aconseguir-les. De fet, ja s’estan recollint signatures a tot  Catalunya i la resposta està essent molt positiva. “Terrassa és una gran ciutat i molt solidària per això estem segures que donarà un suport massiu a la ILP”, assegurà en Guille, qui va fer una crida a la mobilització, tot informant de la logística per a la mateixa:

  1. Signar massivament:
  2. Adherir-se com a entitat:
  3. Col·laborar en la difusió de la campanya:
  • Hi ha punts fixes de recollida a la PAH Terrassa (dimarts de 18.30h a 20.30h, Rambla Francesc Macià 189), als locals de les Associacions de Veïns (en breu es publicaràn els punts de recollida), al locals dels sindicats CCOO i UGT (de 9 a 13h i de 16 a 19.30h, excepte divendres només al matí, C/ La Unió 23) i CGT (dilluns i dijous de 18 a 20h i dimecres 10 a 12h, C/ Ramón Llul 130-136), al Casal Popular Atzur (divendres i dissabtes de 19h 22h, C/ Arquímedes 89) i a l’Ateneu Candela (de dimarts a divendres de 10 a 13h, de dilluns a divendres de 18h a 20h, dissabtes de 20 a 22h, C/ Montserrat 136).
  • Cada mes farem públic el planning de recollida itinerant de la PAH: al gener estarem els dimecres al Mercadillo i els dissabtes a la plaça Vella.
  • Si alguna entitat o persona necessita plecs o desitja teniur un punt fixe de recollida pot fer un mail a: ilphabitatgeterrassa@gmail.com
  • Hi haura informació a temps real per les xarxes socials: HT #AvuiEsPot #ILPhabitatge i #ILPHabitatgeTrs

A Terrassa s’ha habilitat un correu per a la campanya de la ILP per atendre sol·licituds d’informació, dubtes, dades, etc.: ilphabitatgeterrassa@gmail.com

Consultar més dades a PAH_TRS

Related Articles

Deixa un comentari