Solidaritat veïnal al barri de Can Tusell

No Comment

Redacció

Famílies sense recursos a causa de l’atur, mares solteres o separades caps de família sense ingressos econòmics, drogodependències i indigència; són alguns dels problemes, cada dia més greus, pel creixent nombre de casos i la gravetat d’aquests, amb els que ha de lidiar quotidianament el veïnatge de Can Tusell.

Aquest mes de setembre, l’associació veïnal (AV), amb seu al carrer Tarragona, ha enviat una carta al conjunt de veïnes i veïns, tot informant que s’ha decidit «donar assistència a les persones del barri que viuen en situacions com les anotades, perquè Can Tusell forma part del grup de «barris perifèrics i marginals de la nostra ciutat».

Com a AV, s’informa, «mirem pel benestar del nostre barri i els nostres veïns en diferents àrees, de forma voluntària i altruista». En aquests moments, tanmateix, consideren arribat el moment «d’anar més enllà i assistir les persones del nostre barri d’una forma més pràctica, discreta i efectiva».

Això, s’assegura, sense comptar amb recursos ni subvencions «estatals», perquè, declaren, «tampoc no la demanen». D’acord amb la convocatòria a la campanya solidària, «el que proposem neix de la nostra voluntat, de manera solidària, conscients dels problemes que molt@s veïn@s estan vivint i, al mateix temps, essent conscients dels grans i greus problemes pels quals estan patint moltes persones i famílies senceres del nostre barri».

Manca de recursos de moltes persones del barri

Destaquen els següents problemes:

-Famílies sense recursos, a causa de l’atur, que han de demanar ajuda a les portes dels comerços o recollir ferralla per a obtenir alguns diners per a comprar el més bàsic: aliments i roba.

-Dones vídues necessitades d’atenció car, ancianes en la seva majoria, viuen soles sense cap suport personal.

-Mares solteres o separades responsables de filles i fills, també en aquests casos sense ingressos econòmics ni altres recursos.

-Addiccions i indigència, sovint en les mateixes persones, «sotmesos per l’addicció o la situació familiar, personal, social, etc., a formes de vida indesitjables i indignes, sense res per a menjar, sense cap ajuda ni lloc on arrecerar-se, vivint miserablement, en situacions cruels per a ells i qui els rodeja».

Així les coses, conclou la crida de l’associació veïnal, «no és just que les persones es trobin en situacions com aquestes». És per això que, «conscients dels problemes i per portar a la pràctica les nostres intencions solidàries amb les persones més desfavorides, volem ser part de la solució i assistir-los».

Informen que oferiran suport en forma de temps i recursos econòmics, «molt limitats, perquè som famílies de condició humil», i cridant al conjunt de les persones del barri a sumar-s’hi:

Informant si es troben en situació de dificultat.

Fent donatius: productes bàsics de primera necessitat per a nadons, infants i adults.

 

Related Articles

Deixa un comentari