Somescola impulsa una campanya per recollir missatges de reconeixement a l’escola catalana

No Comment
Representants d’entitats que formen part de Somescola mostren cartells de la plataforma en defensa de l’escola catalana a la biblioteca Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat, el 15 de novembre del 2017. (Horitzontal)

Defensa el valor del model lingüístic i de la tasca dels docents i convida a fer-ho palès a través de postals i de les xarxes socials

La Comunitat Educativa de Terrassa ha presentat un manifest al ple de l’Ajuntament de Terrassa del dia 22. Volen manifestar el malestar, indignació i rebuig per la manipulació informativa i les falsedats que alguns líders polítics han llençat contra l’escola catalana, acusant-la barroerament d’adoctrinadora. «Som plenament conscients que aquestes mentides llançades en el transcurs de la pre-campanya i la campanya busquen exclusivament encendre els ànims dels sectors socials que estem en contra de l’aplicació de l’article 155», afirmen des de la Comunitat Educativa. I l’escola catalana, amb la seva «diversitat i com a pal de paller de la cohesió social a Catalunya, no només no en pot quedar al marge sinó que alça la seva veu en contra d’aquesta campanya de difamació». Els problemes del sistema escolar són diversos (segregació, ràtios elevades d’alumnat per classe, barracots, infrafinançament…), però no l’adoctrinament. aseguren.

Per altra banda, la plataforma Somescola, formada per entitats cíviques, culturals i de tot l’àmbit educatiu, ha presentat la campanya #TotsSomEscola, a través de la qual convida a mostrar amb una postal el suport a l’escola catalana explicant experiències personals. Les postals es dipositaran en caixes habilitades especialment a escoles d’arreu del país.

L’entitat proposa un seguit de frases per a les postals, com ara ‘Perquè el model d’escola catalana i el seu model lingüístic és un model d’èxit cohesionador i promotor de valors democràtics i integradors’ o bé ‘Perquè avui més que mai cal reivindicar el reconeixement i el respecte a la tasca dels docents davant qui qüestiona el seu paper proferint atacs infundats d’adoctrinament i altres falsedats’.

Somescola proposa altres frases per a les postals, com ara ‘Perquè davant els atacs que està rebent el model educatiu és necessari reivindicar el seu valor, i fer-ho en primera persona’; ‘Perquè som moltes les persones que hem estudiat i ens hem format d’acord al model d’escola catalana i ho hem fet sense incidències’, o ‘Perquè el model educatiu funciona amb èxit des de fa dècades amb un gran consens de la comunitat educativa i la societat catalanes’.

Les persones que s’hi vulguin sumar s’han de descarregar la postal al web de Somescola, escriure-hi el seu missatge i dipositar-lo en les capses de cartró que les escoles participants habilitaran a cada centre. A més, la campanya convida els participants a fer-se una fotografia amb la postal i compartir-la a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #TotsSomEscola. La plataforma també demana que els centres educatius s’impliquin en la campanya i en facilitin la participació col·locant les capses en un lloc visible i animant la comunitat educativa a participar-hi.

Redacció/Social.cat

Related Articles

Deixa un comentari