Stop de l’ajuntament a la gratuïtat de taxes municipals per a les migrades

No Comment

La CUP lamenta que el Ple rebutgés la seva proposta de que les persones migrades no paguin la taxa municipal per obtenir el document d’adequació de l’habitatge.

La formació critica la hipocresia d’aquells que donen suport a la campanya ‘Casa vostra, Casa nostra’ però s’hi oposen a mesures de suport als afectats per la crisi migratòria.


La majoria de formacions, totes excepte Terrassa en Comú, rebutjà la proposta de la CUP que demanava la supressió de la taxa per obtenir l’informe d’adequació de l’habitatge (que costa actualment 56 euros), que han d’abonar les persones estrangeres i nouvingudes quan s’instal·len a la ciutat. I que estan referides als drets fonamentals de les persones.

La CUP de Terrassa critica la hipocresia dels partits polítics que donen suport a la campanya d’acollida ‘Casa vostra, Casa nostra’, però després rebutgen la gratuïtat de taxes per les migrades.

En canvi, el Ple d’ahir sí que va aprovar una segona part de la proposta de la CUP, per tal que es realitzi, en un termini inferior a dotze mesos, un estudi sobre racisme institucional, amb l’objectiu de detectar petites accions o polítiques que vagin en contra del model intercultural, que dificultin la pràctica dels drets de les persones immigrades i que vulnerin els drets humans fonamentals. El PP fou l’únic que es posicionà en contra de realitzar aquest estudi.

botomalarrassa

Aquesta mesura de la formació cupaire s’emmarcava en una campanya més ampla per tal d’aconseguir la gratuïtat, amb caràcter universal, de «totes aquelles taxes associades a informes i requerides per a viure amb ple dret als Països Catalans». En aquest sentit s’inclouen taxes corresponents a l’informe d’arrelament i integració social, l’adequació de l’habitatge, entre d’altres, que segons va dir la regidora Maria Sirvent, «tenen un caràcter classista i racista».

Per a la CUP, estem en un moment «en què les migracions han deixat de ser un flux, per passar a ser una realitat pròpia dels diferents pobles i ciutats. A Terrassa, com a pràcticament arreu dels Països Catalans, es promou el model intercultural com a marc teòric i pràctic per a conviure i gestionar la diversitat. Però pot estar en risc, per culpa de situacions que es produeixen a altres indrets, com ara els Centres d’Internament per Estrangers, els vols de deportació, els registres indiscriminats i motivats pel color de pell, les traves burocràtiques i econòmiques per a exercir el dret a l’habitatge, la segregació escolar, la negació de l’exercici del dret a vot…».

Related Articles

Deixa un comentari