TeC alerta del «retorn de la vella guàrdia del PSC», per intentar «evitar l’enfonsament» del govern

No Comment

Els canvis dels governs es presenten, normalment, com a grans passos endavant i millores d’allò quasi que immillorable. No ha estat diferent en el cas de la remodelació del cartipàs de l’executiu local en aquests dies. No és l’opinió del grup municipal de Terrassa en Comú (TeC), que denuncia que els canvis que es realitzen, fonamentalment intercanvis de responsabilitats entre regidors/es del PSC, constaten el «fracàs del projecte polític amb què Jordi Ballart es va presentar a les eleccions municipals del 2015 i el retorn de la vella guàrdia del PSC Terrassa».

Certament, la llista amb la qual es presentà Ballart a les eleccions van ser «un experiment de llista encapçalada per independents», que segons TeC només pretenia «aparentar canvi» i, així, poder recuperar l’espai que segons totes les previsions estava perdent, «però no per governar tal com s’ha demostrat ara», subratllen els Comuns en un comunicat fet públic avui divendres 10 de març.

170307 nou cartipas

Devien estar bastant malament les coses com per a que la «vella guàrdia» acceptés aquella proposta. De fet, tot i reconèixer les dificultats, la gosadia del cas no va deixar d’incomodar molt. I així, aparentment esgotades les possibilitats de l’experiment, els canvis que ara es realitzen començarien a «apartar els que eren nous perfils del PSC de responsabilitats importants com la 1a tinença d’alcaldia i la tinença d’alcaldia de drets socials o serveis clau com l’aigua o la neteja», analitza el major grup municipal d’oposició, alt temps que «torna a concentrar responsabilitat en els vells perfils del partit com Vega, Aguado o Melgares».

«Els canvis reflecteixen la incapacitat de lideratge per part de Ballart i el seu grau de desorganització i arbitrarietat», sentencien; de la mateixa manera que «transparenten que les decisions es fonamenten en criteris personals i no en criteris per millorar el govern dels serveis». Tant és així que, asseguren «s’inventa una regidoria de presidència per dissimular les desavinences amb una regidora», en referència al servei d’educació, «que no està funcionant», mantenint la regidoria però traslladant «absurdament» a l’àrea de cultura i innovació. Citen els Comuns també el cas del regidor de Serveis Socials, «un servei que requereix una alta càrrega de dedicació, s’haurà d’encarregar ara també d’un servei amb el qual no té cap relació com el de Comunicació», una responsabilitat que recau en el regidor independent Noel Duque. Caldrà esperar a saber si perquè l’àrea, efectivament, no té major importància o si, per contra, perquè es tracta d’un valor a l’alça, el del regidor provinent de Can Tusell.

botomalarrassa

Terrassa en Comú considera no només s’ha «perdut dos anys, com ja vàrem vaticinar, sinó que hem retrocedit al mandat anterior». Sense marges pel dubte, afirmen que els canvis no volen enfortir cap projecte de renovació o orientar nous reptes; «al contrari, Ballart torna a confiar el govern a les antigues maneres de fer del PSC».

La creació d’una “Comissió política d’Estratègia de Ciutat”, constataria, a ulls del grup de TeC, que «fins ara no hi havia cap espai ni preocupació per la dimensió estratègica de les polítiques tal com hem denunciat i reclamat reiteradament des de TeC».

Així les coses, semblaria encara més difícil que pogués anar endavant cap mena d’acord de govern PSC-TeC, tal i com algun mitjà local havia informat. Al menys si hom té en compte les conclusions que extreuen el Comuns: «En cap cas els canvis no tenen la capacitat de millorar ni les prestacions del govern, ni els serveis que no funcionen, com tampoc són capaços evidentment d’avançar cap a un nou projecte de ciutat ni definir una nova agenda de polítiques locals com la ciutat necessitaria».

Al contrari, consideren, es tractaria de «canvis obligats i a la desesperada per intentar dissimular la falta de lideratge de Ballart, els forats de gestió greus i intentar evitar que la deriva actual del govern no acabi en el seu enfonsament».

Redacció

Related Articles

Deixa un comentari