TeC culpa el Govern, la seva «incapacitat», per la retirada de les entitats veïnals de la Taula de Residus

No Comment

L’anunci per part del moviment veïnal terrassenc de no participar més a la Taula de Residus municipal mentre no hi hagi compromisos concrets, amb data i hora de compliment, evidencia segons Terrassa en Comú «el clar desinterès en l’àmbit de la gestió de residus, per part de l’equip de govern».

TeC assegura que les vuit entitats veïnals i la FAVT han dit «prou», després de dos anys i mig treballant i aportant idees, propostes i temps. Efectivament, el moviment veïnal considera que l’experiència de la Taula de Residus ha estat «un fracàs». I ara ja, amb el poc temps que falta fins a les eleccions, difícilment es pugui esperar massa cosa més.

Segons TeC, aquesta decisió mostra un «doble fracàs de l’alcalde Alfredo Vega, tant pel que fa a la gestió de la neteja i residus com pel que fa a la seva idea del que és la participació ciutadana». Si algun tema és de consens majoritari a la ciutat, subratlla el partit dels Comuns, «és la nefasta gestió que l’alcalde Alfredo Vega ha fet del servei de neteja i gestió de residus. Que la ciutat està bruta és tan evident que només cal donar una volta per adonar-se’n, i que en quatre anys han estat incapaços de millorar el servei és quelcom que tampoc és discutible».

Acabarà el mandat, alerta el grup de TeC en un comunicat fet públic avui 5 de febrer, sense que el Sr. Alfredo Vega i el seu equip de govern del PSC hagi complert amb els seus compromisos de mandat, diverses vegades anunciats, i sense que hagi estat capaç d’aprovar el Pla de gestió i prevenció de residus 2019-2030, sense tenir el contracte programa entre l’empresa i l’Ajuntament, sense entomar els canvis que l’empresa necessitaria per millorar el servei, i també, «i ens sembla molt greu, sense haver complert amb els acords aprovats al Ple extraordinari, com és per exemple, la creació de «l’Observatori de Residus» o altres acords de Ple com la proposta presentada per TeC per a identificar i proposar solucions als punts negres de residus de la nostra ciutat, dues qüestions, la primera que arguïen que no calia donat que ja hi havia la Taula de residus i una segona, en la que el que plantejava TeC responia a articular un treball que s’havia de coordinar amb el teixit veïnal de la ciutat».

A l’alcalde Vega i el seu govern els agrada molt parlar de participació ciutadana, però en realitat això no va més enllà d’una escenificació ritual sense continguts reals, «a l’hora de la veritat no escoltar les entitats, no atendre, no validar ni coproduir amb la ciutadania ha estat una constant en la política del PSC a la nostra ciutat», denuncien des de TeC. Ara, sense la participació de les entitats veïnals a la Taula de Residus, aquesta queda coixa i en fals, sense sentit, ja que els partits i el personal tècnic de l’Ajuntament ja tenen altres espais de treball conjunt.

En aquesta situació, «des de Terrassa en Comú considerem que no té sentit que es continuï reunint la Taula de Residus fins que Alfredo Vega i el seu equip de govern acompleixin primer amb els seus compromisos polítics en matèria de neteja i residus».

El comunicat conclou contundent: «que un govern en minoria sigui incapaç de treballar un tema tan important i que tan afecta als barris i amb les entitats veïnals, mostra la seva incapacitat per a governar la ciutat des de la complexitat, la complicitat i la coproducció de les polítiques públiques. Un govern del PSC que ha estat incapaç d’adaptar-se a les noves realitats i a les noves i a les noves formes de fer política, un símptoma evident de nou, de la incapacitat en la qual es troben i un final de cicle de la seva política que ha oscil·lat sempre, entre el paternalisme cap a la xarxa d’entitats i col·lectius de ciutadanes i la manca de voluntat política de generar espais de democràcia participativa i en la incidència en què la co-governança fos efectiva i real».

Related Articles

Deixa un comentari

cacaus Alternativa3