TeC, CUP i ERC s’indignen per no haver estat convidades a la jornada sobre habitatge

No Comment

Els partits de l’oposició, TeC, CUP i ERC, han mostrat la seva disconformitat arran de la jornada que el govern municipal va dur a terme dimarts sobre habitatge digne i pobresa energètica, amb la participació de 40 municipis de l’estat espanyol, i en la qual es presentà la Plataforma de Municipis per l’Habitatge Digne i contra la Pobresa Energètica, impulsada per l’Ajuntament de Terrassa. Les tres formacions han lamentat que cap altre partit que no fos de l’equip de govern hagi estat convidat a la jornada. Un episodi més que fa créixer el distanciament absolut entre l’equip de govern PSC-CiU i els partits d’oposició de l’esquerra.

«S’haurien d’haver aturat tots els desnonaments i talls de subministraments”

En el seu comunicat, TeC es queixa de que “ni se’ns va informar, ni se’ns va tenir en compte, ni se’ns va convidar a aquestes jornades» quan es tracta de dos temes claus per a la formació, ja que en el ple municipal del setembre “es van aprovar per consens propostes de resolució per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica” a iniciativa pròpia. D’aquesta forma, TeC afirma que «l’Equip de govern està més per posar-se les medalles i sortir a la foto, que per a treballar de forma conjunta amb l’oposició»; i es pregunten com és possible que no s’estiguin posant tots els esforços en aplicar la ILP de la PAH, aprovada pel Parlament i en vigor des de l’agost: a Terrassa, «s’haurien d’haver aturat tots els desnonaments i talls de subministraments des del 6 d’agost passat, cosa que ens consta no està passant», afirma TeC.

La CUP lamenta també que ningú els convidés a participar de les jornades, ni tampoc «a les entitats ciutadanes que treballen per la funció social de l’habitatge digne». «Si no informen d’aquest tipus de trobades, ni de quins són els seus objectius, ni del decàleg presentat», rebla la CUP en el seu comunicat; «llavors que ens deixin dubtar dels seus compromisos i de la seva lluita per un canvi real i estructural en les polítiques d’habitatge». Així, la CUP afirma que “fiscalitzarà de prop els compromisos que l’Ajuntament pren amb els terrassencs i terrassenques, de forma que no esdevinguin paper mullat”.

L’oposició, fora del debat

Per la seva part, ERC lamenta que l’equip de govern deixi a l’oposició fora del debat, i titllen la celebració d’aquesta jornada de «croada mediàtica de l’alcalde Jordi Ballart i la regidora Lluïsa Melgares per capitanejar el protagonisme polític» de la problemàtica de l’habitatge i la pobresa energètica.

«Una iniciativa que podria estar prou bé si no fos perquè l’equip de govern s’ha decidit a debatre i treballar sobre aquest tema sense convidar l’oposició», remarca ERC, fent constar que amb les propostes dels partits de l’oposició es podria haver enriquit el debat, «tenint en compte que el treball per solucionar la problemàtica de l’habitatge i la pobresa energètica ha de ser un dels temes claus d’aquesta legislatura».

Related Articles

Deixa un comentari