TeC exigeix coherència al Govern en relació amb els acords contra el TTIP

No Comment

stopTTIPDavant l’anunci de celebració d’una conferència a la ciutat, organitzada per dos regidories municipals, de caràcter favorable a l’acord de lliure comerç transatlàntic (TTIP) entre la Unió Europea i els Estats Units, el grup municipal de Terrassa en Comú (TeC) alerta i recorda al govern local que hi ha dues importants resolucions de la màxima representació popular a la ciutat, el Ple Municipal i la pròpia Junta de Govern, en les quals s’afirma i manifesta el rebuig del dit tractat i, fins i tot, es crida a la mobilització en contra. Raó per la qual el grup de TeC demana que l’ajuntament no organitzi cap acte favorable.

L’acte està programat pel dimarts 21 de febrer, una conferència amb el títol “Quina política de comerç volem a la UE, el TTIP a debat”. Per aquesta conferència s’hi anuncia la participació del Sr. Mark Jeffery, responsable de coordinació i planificació de la Comissió Europea a Barcelona, que en visites anteriors a la nostra ciutat, afirmava que el TTIP representarà una gran oportunitat per la UE i la seva competitivitat, així com, un tractat molt positiu per les PYMES d’Espanya i Catalunya.

A diferència d’aquesta anterior visita, que va ser organitzada per la Cambra de Comerç de Terrassa, la del 21 de febrer serà un acte organitzat per l’Ajuntament de Terrassa, més concretament, per les àrees de Cultura, Innovació i Projecció de la ciutat, i la de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació.

TeC recordar a l’equip de govern que en el Ple municipal d’octubre del 2015 es va aprovar, amb el vot a favor del PSC i l’abstenció de CIU, una proposta de resolució que acordava declarar Terrassa ciutat oposada al TTIP. En aquesta, s’assolia el compromís de promoure la informació i el debat públic sobre l’impacte que aquest polèmic tractat tindrà sobre la ciutadania.

També recorda que en data 26 d’octubre de 2016, la Junta de Portaveus va aprovar un acord, altra vegada amb el vot favorable del PSC i l’abstenció de CIU, on es donava suport a les mobilitzacions contra el TTIP i es convocava a la seva participació.

Davant els fets, en un comunicat públic amb data 6 de febrer, el grup municipal de Terrassa en Comú manifesta que «l’organització per part del govern d’aquest tipus d’actes amb un clar posicionament ideològic a favor del TTIP representa un incompliment dels acords aprovats al Ple de l’Ajuntament, que en dues ocasions s’ha manifestat en contra d’aquest acord».

Així com que «aquest acte és un exemple més de la falta de coherència política del govern actual de la ciutat i posa de relleu la distància entre allò que diu i vota en el Ple de l’Ajuntament i allò que fa posteriorment en la seva acció de govern».

Tot plegat i en conseqüència, TeC exigeix «el màxim respecte a les decisions adoptades al Ple municipal, i concretament, exigim que es porti a terme l’acord primer de la proposta de resolució aprovada a l’octubre del 2015 on s’assolia el compromís de declarar Terrassa ciutat oposada al TTIP, i que per tant, no es realitzi cap acte a favor del TTIP organitzat per l’Ajuntament.»

Related Articles

Deixa un comentari