TeC proposa un acord municipal per “exigir al Ministre de Foment que autoritzi a salpar el vaixell d’Open Arms”

No Comment

Redacció

Terrassa en Comú presentarà un acord de Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Terrassa per exigir al Ministre de Foment que autoritzi a salpar el vaixell Open Arms del Port de Barcelona per poder continuar amb les tasques de salvament i rescat de vides al Mediterrani.

Des del passat 14 de gener el vaixell de rescat de l’ONG Open Arms resta bloquejat al port de Barcelona sense autorització per salpar i desenvolupar les seves tasques de rescat. La capitania general dependent del Ministeri de Foment ha denegat l’autorització de salpar per motius estrictament polítics i sense cap relació amb les condicions del vaixell i la tripulació.

Això succeïx a un mes de l’aprovació del Pacte Mundial per a les Migracions de la ONU, que segons el secretari general d’aquesta organització, Antonio Guterres, «reflecteix l’entesa comuna dels governs que la migració que creua fronteres és, per definició, un fenomen internacional i que per gestionar amb efectivitat aquesta realitat global és necessària la cooperació per ampliar l’impacte positiu per a tothom”. Una acord, però, que no aconseguia la rúbrica dels Estats Units, Àustria, Hongria, Polònia, Estònia, Bulgària, República Txeca, Israel, Austràlia i República Dominicana.

En tot cas, sí la del govern espanyol, que després d’alguns gestos i discrets moviments per acollir alguns grups en situació desesperada, manté el guió d’abans.

L’ONG Activa Open Arms ha salvat al llarg dels últims anys milers de vides al Mediterrani en les seves dues principals missions a Lesbos i al Mediterrani Central. Ens han ensenyat i mostrat al món sencer una tasca imprescindible, necessària, justa i admirable. Una acció que és lliçó per a totes les democràcies que se’n fan dir i orgull per a totes les conciutadanes de l’organització Open Arms, que rebrà la medalla d’Or de la ciutat de Barcelona la setmana entrant, un merescut reconeixement a les ingents proeses que desenvolupen des de fa anys a les aigües de la mediterrània.

L’acord presentat per TeC demana al President del Govern d’Espanya que exigeixi als estats de l’Europa mediterrània obrir els seus ports als vaixells de rescat, acollir les persones naufragades i prendre el compromís i establir mesures necessàries per a garantir el dret humà a l’asil. Els governs, els estats i la Unió Europea no poden impedir a la ciutadania organitzada fer allò que en realitat haurien d’estar fent ells, protegir i salvaguardar els drets humans fonamentals com el de la vida i el de l’asil. Les polítiques migratòries europees estan condemnant a milers de persones cada any a morir ofegades a les aigües del Mediterrani.

Related Articles

Deixa un comentari