TeC proposa un segell de qualitat pels productes tèxtils socialment responsables

No Comment

Una proposta de resolució en favor de la promoció del comerç de productes tèxtils creats i produïts amb criteris de sostenibilitat, proximitat i en règim de venda directa i una altra per instar a modificar el projecte de Reial Decret que regula el consumidor vulnerable d’energia elèctrica, el bo social i les condicions de suspensió del subministrament, han estat avançades, avui dimecres 24 de maig, per Terrassa en Comú (TeC) en roda de premsa sobre el Ple Municipal de demà.

botomalarrassa

La primera proposta està motiva per l’interès renovat per part de nous col·lectius locals (i de fet arreu del país) cap al món tèxtil que vol recuperar antics sabers artesans i que opta per confeccionar les seves pròpies peces de roba o complements. Una activitat que aquests col·lectius encaren amb voluntat professionalitzadora i que estan intentant proveir la ciutadania d’una alternativa d’indumentària socialment responsable, sostenible i de proximitat. No obstant això i ser Terrassa una ciutat amb gran tradició en aquest àmbit, la manca de coneixement de la seva existència o d’espais referents fa que l’adquisició d’aquest tipus de productes encara no puguin ser considerats alternatives reals per la major part de la ciutadania.

És per això que, planteja TeC, caldria un espai alternatiu que per varietat de productes, facilitat d’accés o temporalitat del servei pugui constituir-se com una alternativa de compra. La història de la nostra ciutat ens vincula de manera inequívoca a la producció tèxtil, per això la proposta demana,com a fita i novetat,impulsar un segell de qualitat pels productes tèxtils socialment responsables; dotar la ciutat d’un servei de venda i promoció d’aquests productes que permeti la cooperació i l’intercanvi de coneixement entre els diferents professionals implicats i la realització d’un cens d’artistes i productes a Terrassa.

Mandarina Market, promoure un consum de moda responsable amb roba feta de manera paral·lela a les modes i temporades que assolen la indústria tèxtil global, fet a Terrassa l'any passat. Mandarina Market, una iniciativa per promoure un consum de moda responsable amb roba feta de manera paral·lela a les modes i temporades que assolen la indústria tèxtil global, va tenir lloc a Terrassa l’any passat.

Pel que fa a la segona proposta, el Projecte de reial decret de regulació del consumidor vulnerable d’energia elèctrica, i el bo social, no dóna cap resposta efectiva a la majoria de persones que es troben en situacions de pobresa energètica; perquè els criteris de renda que s’inclouen per a ser beneficiari són molt baixos, a més vulnera l’autonomia local; acaba amb el principi de precaució davant els talls de llum de famílies vulnerables; la concessió del Bo Social no serà realitzada de forma automàtica; i encara exclou les llars on viu una sola persona, entre altres mancances que es podrien remarcar.

Ateses aquestes mancances la proposta presentada per Terrassa en Comú insta al Govern de l’Estat espanyol a modificar el projecte de reial decret pel qual es regula el consumidor vulnerable d’energia elèctrica, el bo social i les condicions de suspensió del subministrament per a consumidors amb potència contractada igual o inferior a 10 kW; l’Ajuntament, considera, hauria de defensar la seva autonomia municipal exigint als grups parlamentaris que han aprovat aquest Reial Decret la seva derogació o l’acceptació de les al·legacions que pretenen mantenir les garanties de la Llei 25/2017, mantenint el principi de precaució.

Dues propostes que volen posar per davant les persones; aquelles que puguin estar en risc de vulneració dels seus drets i els professionals de productes tèxtils socialment responsables.

Related Articles

Deixa un comentari