TeC reapareix per “lamentar i denunciar la deriva lamentable de la política municipal”

No Comment

Terrassa està afrontant una de les pitjors crisis dels últims temps, amb unes conseqüències que ningú és capaç de predir i per la qual ningú estava preparat”, s’afirma en un comunicat signat per Terrassa en Comú, fet públic aquest dijous 18 de juny. Aquest començament fa referència a la “pandèmia mundial les conseqüències de la qual, encara estan per venir”.

Però el motiu del comunicat de TeC és conseqüència de constatar que després d’un any del nou govern, anunciat com a canvi, “hem comprovat que no”, i que “ara estem veient que és el mateix que hi havia”. En referència al darrer i, fins ara, més polèmic enfrontament entre Jordi Ballart/Tot per Terrassa i el PSC, el comunicat crida l’atenció sobre el fet que “enmig d’aquesta situació d’emergència sanitària, econòmica i social, el debat polític a la ciutat ha degenerat de manera incomprensible, irresponsable i utilitzant formes de fer política totalment fora de lloc i que no estan a l’alçada dels reptes que Terrassa té al davant”.

TeC alerta del greuge per a la institució municipal”, però sobretot “per a la ciutat” que suposa aquesta “espiral d’acusacions, retrets i difamacions entre el partit de govern i el primer partit de l’oposició a la ciutat”. Perquè, afegeix, hi hauria el perill que esdevingui “un enfrontament fratricida en què tothom prendrà mal”, i afirma que no es pot “mostrar cap mena de comprensió per les repetides acusacions, insults, baralles, malestar, difamacions, tot ventilat per xarxes socials i públicament, per escarni i vergonya general de la ciutadania”.

Ha quedat clar que la situació se’ls ha escapat de les mans amb l’últim i enèsim vergonyós episodi entre els dos partits amb més vots i, per tant confiança de la ciutadania”, sentencia Terrassa en Comú en el comunicat, on també es recorda que “fa cinc anys, amb la irrupció de candidatures com la nostra al ple de l’ajuntament, essent la primera força de l’oposició, es va canviar la dinàmica, hi va haver projecte de ciutat, cooperació, objectius claus de mandat, una oposició constructiva, dura al ple, contundent a les comissions, amb la mà estesa, amb diàleg i, sobretot, amb objectius i pla, amb visió i amb projectes”.

Així doncs, conclou, quan més falta feia, “en un dels moments més complicats de la història de la nostra ciutat, amb la crisi més gran que molts de nosaltres hem conegut i a on es fan més necessaris que mai instruments com el Pacte de ciutat l’alcalde ha sigut incapaç”. Però no només culpa en Ballart, “ni el primer partit de l’oposició han estat a l’alçada del moment i dels reptes”.

I finalitza afirmant: “Des de Terrassa en Comú només podem que lamentar i denunciar la deriva lamentable de la política municipal. Constatar que el canvi no ha arribat i fer una crida a la responsabilitat institucional i a posar la ciutat i els seus interessos per damunt d’interessos partidistes i personals.”

Related Articles

Deixa un comentari