TeC veu ineptitud i incapacitat del govern per no rectificar en el procés d’elecció del Síndic

No Comment

Incapacitat i ineptitud per fer les coses bé. D’aquesta manera, amb contundència i duresa, Terrassa en Comú també critica, tal com va fer la CUP, així com el Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana, l’actitud de l’equip de govern en relació al tema del Síndic. En un comunicat, TeC manifesta que “el procés d’elecció de la Sindicatura de Terrassa és un tema que demostra “incapacitat” i, alhora, “capacitat de contradir-se”. De fet, la dilació del procés, que ja porta un any des de que la Síndica Isabel Marquès renuncià a la sindicatura local, després de cinc anys exercint el càrrec, és un dels motius de crítica per part de TeC.

La intenció declarada per part de l’equip de govern per seguir endavant amb el procés, tot donant per bo el resultat de la consulta celebrada, “desatenent el criteri del Síndic de Greuges de Catalunya, denigren la Sindicatura de Terrassa i la de Catalunya”, afirmen des de TeC.

Terrassa en Comú afirma que “preocupa la incompetència i deixadesa demostrada per l’equip de govern a l’hora d’organitzar un procés de participació tan important i sensible com el de l’elecció del/a síndic/a”. I preocupa sobretot “quins han pogut ser els motius i objectius de l’equip de govern per negar-se a rectificar i reconèixer l’evidència dels erros comesos”. El principal grup de l’oposició manifesta que es mantindrà “ferm en exigir una gestió eficaç, transparent, que respecti les recomanacions d’altres instutucions, con la Sindicatura de Catalunya i que sigui jurídicament impecable”.

Des del fallit procés consultiu, quan l’alcalde Ballart va haver de retirar la candidatura guanyadora per la falta de consens suficient per al seu nomenament, “han passat 4 mesos i estem pitjor”, asseguren des de TeC, i continua: “les candidatures estan molestes, els grups municipals que vam posicionar per la repetició del procés mantenim la nostra posició (TeC, ERC-MES i CUP) i el Síndic de Catalunya emet un informe (22 de març) que considera que en el procés de consulta ciutadana en el marc d’elecció del/a síndic/a de greuges de Terrassa no s’han seguit els requeriments fixats per l’ordenament jurídic per aquest tipus de processos, fet que s’evidencia en la manca de garanties en la identificació fefaent de les persones que van emetre el seu suport o en la inexistència d’un mecanisme independent d’observació i supervisió del desenvolupament del procés de participació”.

botomalarrassa

També hi ha crítiques cap el rol de la regidora de Qualitat Democràtica, Meritxell Lluís (PDeCAT), donada aquesta “capacitat de contradicció a l’equip de govern queda palesa amb el canvi de posicionament del  PDECat en els darrers mesos, ara a favor de continuar amb el procés”. Si més no, la formació assegura que el Reglament de Participació Ciutadana i els procesos participatius, aprovat recentment, queda “tocat de mort”.

Related Articles

Deixa un comentari