Xavi Domènech, Pablo Iglesias, Alberto Garzón, fan pública la moció de censura per fer fora el PP
Terrassa en Comú vol que l’ajuntament es pronunciï en suport a la moció de censura per fer fóra al PP, presentada pel grup parlamentari de Podemos-EnComúPodem-EnMarea i faci campanya institucional per mostrar el rebuig i combat dels comportaments corruptes i l’encobriment dels mateixos per part dels poders públics.
El primer acord en reacció a la «situació d’excepcionalitat que estem vivim», amb l’allau de casos de corrupció del PP, que demostren que estem davant una veritable trama corrupta per saquejar sistemàticament les institucions públiques. Una veritable «xarxa delictiva» amb l’objectiu de desviar recursos públics per enriquiment personal o de grans empreses. Un trama corrupta que afecta als diferents nivells institucionals i que a més a més ha utilitzat la fiscalia per tapar els casos de corrupció.
En un comunicat fet públic el passat divendres 19 de maig, afirma que «la gent comuna diem prou!» i que «és urgent i necessari fer fóra al PP del govern de l’Estat»; una urgència, per cert, amb la qual coincideix ara plenament amb el retornat secretari general del PSOE i que, en teoria, hauria de trobar prou coincidències per poder anar endavant.
A Catalunya, consideren els «comuns», la situació «d’emergència democràtica és doblement greu». Per una banda, com a la resta de l’Estat, es pateix també la «toxicitat d’una corrupció sistèmica que està corcant totes les institucions en mans del PP». I per l’altre, un «assetjament constant a les institucions catalanes i la negativa permanent per part del govern del PP a que el poble de Catalunya pugui decidir lliurement els eu futur».
En aquest context, consideren que el primer pas per donar resposta als problemes dels catalans i catalanes és fer fóra al PP. Per aquests motius proposen que l’Ajuntament de Terrassa manifesti el seu suport a la moció de censura contra Mariano Rajoy que serà presentada al Congrés de Diputats.
El segon acord, en la mateixa línia que el primer, està centrat també en la corrupció, «un mal endèmic que destrueix la democràcia». En aquest cas, però, no cal anar molt lluny per topar-se amb aquesta. A les darreres setmanes s’han donat a conèixer nous casos de corrupció en el marc de diverses investigacions judicials en curs des de fa algun temps. Es tracta d’extenses trames delictives que afecten múltiples representants públics, membres de partits polítics, i persones del món empresarial, organitzades amb l’objectiu de sostraure recursos de les administracions públiques i utilitzar la seva posició en benefici propi o de tercers.
Després de totes les proves incriminatòries que s’han vist al llarg del judici, afirma TeC, el Govern de la generalitat tenia «una gran oportunitat per desmarcar-se del llegat de CDC, però ha fet el contrari», intentar encobrir la corrupció i buscar la impunitat dels seus responsables.
L’acord que proposa TeC condemna «qualsevol tipus de corrupció i el seu encobriment»; dóna suport a les peticions veïnals i institucionals que exigeixen al Govern de la Generalitat, que rectifiqui i que es personi com acusació contra CDC per l’expoli del Palau de la Música, pel seu finançament il·legal i exigeix la Generalitat el màxim compromís en la lluita contra la corrupció.
Dos acords que pretenen que l’Ajuntament de Terrassa es posicioni contra la corrupció, «no podem mirar cap a una altra banda i deixar que les institucions públiques ho encobreix», sentencia.
Redacció
Deixa un comentari