Terrassa En Comú anuncia la victòria

1 Comment
Presentació de la proposta Terrassa En Comú amb els representants de Podemos, Guanyem TRS, ICV i Procés Constituent. Foto: PV Presentació de la proposta Terrassa En Comú amb els representants de Podemos, Guanyem TRS, ICV i Procés Constituent. Foto: PV

La presentació divendres 27 de febrer de la candidatura Terrassa En Comú (TEC) permet comptabilitzar amb seguretat el nombre de forces d’esquerres amb possibilitats (entre alguna i moltes) de treure’n regidors a les eleccions de maig. Hom sap ara que ICV, EUiA, Podemos, Procés Constituent, Partit X i el grup promotor d’aquest procés unitari anomenat confluència, cares conegudes de l’Ateneu Candela, es presentaran a les municipals sota les sigles TEC. La marca de naixement, Guanyem, havia estat registrada subreptíciament per un particular amb clara intenció de pertorbar al temps que poder fer algun negoci.

De moment, a part de set punts generals de compromís “davant la ciutadania”, com són un nou contracte amb la ciutadania, nou model de ciutat, nou paradigma de participació, transparència, drets socials, habitatge i nou model econòmic; encara, però, no n’hi programa ni llista de candidates. Això, van anunciar, s’ha de votar al final d’un procés que ha començat el més de març. En teoria, qualsevol persona podrà votar i pot fer les seves aportacions al programa i es pot presentar com a candidat a la llista de TEC, sempre que es compleixin els requisits mínims amb el codi ètic i els mecanismes establerts. Tota la informació a disposició en la pàgina web.

Mentre membres dels grups citats, excepte EUiA i Partit X, presentaven la candidatura es feien públiques via xarxes socials algunes crítiques i denúncies negant la suposada transparència, possibilitat de participació i democràcia del procés. Concretament, un conegut militant d’EUiA afirmava que la llista de candidats ja estava acordada entre alguns grups.

Des de la coordinació d’aquesta força, aliada estratègica d’ICV, en ser consultats s’han limitat a remtre a la declaració que van publicar fa poques setmanes i d’acord amb la qual el seu compromís amb TEC és clar i ferm. Al temps que lamentar que s’hagi fet “un gra massa” de la qüestió.

Més interessant que això serà comprovar el caràcter i la força de la “revolució ciutadana” i la “forma nova” de fer política que els portaveus de la “candidatura guanyadora” proclamen des del principi. Perquè per aconseguir això fan falta molts vots. Deuen comptar amb dades fidedignes per defensar això, segur. Però es contradiuen amb les de la resta, que també es volen “solvents”.

Related Articles

1 Comment

  1. Presentació de Guanyem Terrassa en Comú - Created by Redacció malarrassa - In category: Eleccions Municipals, Política / Societat - Tagged with: Guanyem, Terrassa en Comú - malarrassa - El periòdic independent i gratuït de Terrassa

    […] El pròxim dijous 12 de març a les 19 h se celebrarà l’acte “Guanyem Terrassa en Comú” a la sala Faktoria d’Arts (Carrer de la Rasa, 64). Aquest serà el primer acte públic de presentació de la candidatura ciutadana i de confluència Terrassa en Comú (TeC), la qual compta amb el suport d’ICV, EUiA, Partit X, Podem Terrassa, i Procés Constituent. […]

Deixa un comentari