Terrassa acollirà el seminari Go Ahead! d’Erasmusplus que reunirà treballadors juvenils d’arreu de la Unió Europea

No Comment


En aquesta trobada, que tindrà lloc del 15 al 20 de juliol a la ciutat, es vol treballar en la qualitat i capacitat inclusiva dels intercanvis juvenils transnacionals. Hi haurà un total de 28 participants al seminari Go Ahead! d’Erasmusplus, que formen part de 24 entitats de fins a 20 països de la UE.

Per tal d’aconseguir aquests objectius, es posaran en comú reptes, es generaran nous vincles professionals entre els assistents, es compartiran bones pràctiques i es treballarà per millorar la qualitat dels intercanvis juvenils. A més a més, a través d’aquests seminaris es prioritza que els joves que tenen menys oportunitats puguin gaudir d’experiències de mobilitat a l’estranger adaptades a les seves necessitats.

Els programes que impulsa l’associació La Víbria Intercultural van destinats a joves d’entre 13 i 30 anys i el que es vol és que adquireixin noves competències i treballar valors d’interculturalitat i tolerància mitjançant la diversitat cultural de cada territori. Un cop s’hagin posat en comú tots els punts, s’espera que en surtin resultats concrets i el disseny d’una estratègia de treball conjunta i també el desenvolupament de futurs projectes entre membre de la xarxa d’entitats.

La Víbria Intercultural és una associació sense ànim de lucre que es dedica a gestionar la mobilitat internacional dels joves. Va ser fundada fa 15 anys a Terrassa. El seu objectiu és la promoció de la interculturalitat, el voluntariat a nivell local i internacional, la ciutadania activa i la exportació de la cultura catalana arreu del món. Es dediquen a gestionar projectes internacionals en territori català però també gestionen experiències a l’estranger, tan de curta com de llarga durada. A través de l’educació no formal, promouen “valors de tolerància, justícia social, igualtat en la diversitat i participació, així com el desenvolupament d’un esperit crític”.

Related Articles

Deixa un comentari