Terrassa se suma al 19J per exigir més recursos contra la violència masclista

No Comment

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El crit #19JAlertaFeminista fou protagonista ahir dilluns durant una jornada de reivindicació que també se celebrà a Terrassa, de forma paral·lela en municipis de tot l’Estat. La concentració feta al Raval de Montserrat serví per denunciar “la inactivitat, la indiferència o la incompetència dels poders públics” a l’hora d’actuar contra la violència masclista. En concret, es lamenta que en el pressupostos generals de l’estat per enguany, falten 120 milions d’euros, necessaris per fer front a la lluita contra la violència masclista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJa el matí s’havia llegit el manifest, amb presència dels membres del consistori, i amb l’escenografia habitual d’aquestes concentracions de repulsa vers la violència masclista, minut de silenci inclòs. A la tarda però, es dugué a terme una performance més colorida i emotiva. De recordatori de les dones assassinades i d’avís per actuar amb més celeritat davant aquesta “qüestió d’estat, que afecta a tota la població (homes i dones) i que té una causa estructural que és la desigualtat entre dones i homes”.

El manifest llegit, a la vegada consensuat en tot l’Estat, ho expressava de forma contundent: “En els pressupostos generals de l’Estat de 2017 de pròxima aprovació, hem comprovat que la partida assignada a finançar la lluita contra la violència masclista puja a poc més de 31 milions d’euros, el que suposa un 0,00011% del total del Pressupost i un 10% menys que fa 7 anys. Això vol dir que es segueix sense assignar ni un euro a la prevenció en els àmbits educatiu, sanitari i de mitjans de comunicació, que no s’atén la violència sexual com preveu el Conveni d’Istanbul de 2014. Implica que que no es millora la resposta judicial i no es cobreix el cost dels serveis jurídics, psicològics i socials en les Entitats Locals, establerts a la Llei d’Igualtat. Vol dir que aquest Pacte d’Estat naixerà mort”.

Sabates vermelles per cada dona assassinada

A Terrassa convocaven les següents entitats: Comissió 8 de Març, Moviment Democràtic de Dones – MDD, FemKalle i el Casal de la Dona de Terrassa. “Estem cansades de compabilitzar-les, d’assistir a minuts de silenci i concentracions, d’escoltar discursos de condemna, de laments, de dol…”, resava el manifest unitari. Per recordar el que no ha de passar més, es realitzà una acció consistent en pintar de vermell sabates, cadascuna d’elles en record de totes i cada una de les víctimes, tot incloent 6 criatures petites, que ha causat la violència masclista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“A ganivetades, llançada per l’escala, ofegada, d’un cop al cap, carbonitzada…”, així ressonaren, una per una i  de forma contundent, els noms i cognoms de les 58 dones assassinades en el que portem d’any a tot l’Estat. Moltes d’elles no comptabilitzades i per tant que no estan incloses sota l’epígraf violència de gènere. Així anaven calant els seus noms, en la xafogor que encara es respirava al vespre en el Raval. Mentrestant, s’anaven penjant al llarg d’un cordil a mode de recordatori.

“No ens agraden els números, volem recordar els noms de qui van morir assassinades en mans de terroristes-masclistes”, deien les manifestants i convocats de l’acte, les quals donaren per tancat l’acte cantant plegades l’himne feminista Pan y Rosas.

Miquel Gordillo

Galeria d’imatges del #19JAlertaFeminista a Terrassa

 

Related Articles

Deixa un comentari