Terrassa tindrà més de 30 taules el 14 de maig on poder votar entre Monarquia o República

No Comment

Qualsevol persona a partir dels 16 anys podrà votar en aquesta consulta no vinculant, en alguna de les 33 taules que hi haurà repartides per tots els districtes.


Miquel Gordillo
 
Una jornada de “participació democràtica i d’expressió popular”, és el que proposa la plataforma que impulsa la consulta per escollir entre Monarquia o República. Serà una consulta no vinculant que tindrà lloc el dissabte 14 de maig, organitzada en molts municipis d’arreu de l’Estat i en més de 40 de Catalunya.

A Terrassa, els impulsors de la consulta han anunciat que hi haurà fins a 33 taules als carrers, distribuïdes en tots els districtes de la ciutat, en les quals es podrà votar de 10 a 7 de la tarda. Podrà fer-ho qualsevol persona que visqui a Terrassa a partir dels 16 anys. El mateix dia ja es podrà saber l’escrutini i resultats. En tot cas, ja que és una consulta no vinculant, no es parteix d’un cens. “Això és una manifestació, no hem d’identificar-nos per dir la nostra”. De fet, reconeixen que en ser una consulta sense caràcter vinculant, l’important és que sigui “una via d’expressió i participació ciutadana, tot un acte democràtic”, ha expressat en una presentació avui al Raval Armando Sánchez, membre de la plataforma local.

comissió consulta14m Membres de la comissió local de la Consulta Popular Estatal Monarquia o República, avui al Raval de Montserrat. MG

“La majoria de la població no va tenir oportunitat de votar la Constitució de 1978, i qui sí va poder fer-ho, no va triar la forma d’Estat”, resa el comunicat de la comissió promotora creada a Terrassa per una Plataforma Consulta Popular Estatal. “Per nosaltres ja serà un èxit que la gent s’apropi a les taules i pugui dir la seva”, ha afegit Armando, i ha dit que “els partits d’esquerra no es mullen molt, però tampoc no ho han impedit, això és bo perquè la seva militància podrà participar sense perjudicis”.  

Col·laboració ciutadana i d’entitats socials
 
A Terrassa, un grup impulsor va unir-se a la crida de la Plataforma Consulta Popular Estatal Monarquia o República. De seguida es constituí una comissió local, com la que hi ha a més de 40 municipis de Catalunya i molts altres a tot l’Estat. A Terrassa, fins al moment s’han fet dues assemblees informatives, i es farà una darrera que tindrà lloc el 28 d’abril, a les 19h al Centre Cívic Montserrat Roig.
 
La comissió local ha buscat la col·laboració i ajut d’entitats socials locals, per exemple el Moviment per les Pensions Dignes s’ha volcat amb la iniciativa. També han parlat amb el Casal de la Dona, diverses associacions veïnals, i Inmigrants Sense Fronteres, entre altres. D’aquesta forma, han aconseguit que unes 70 persones estiguin implicades en l’organització de la consulta a la ciutat.
 
A banda de concretar la coordinació d’alguna de les taules, “està pràcticament tot organitzat”, ha expressat Armando, i ara esperen que “la ciutadania tingui l’oportunitat d’expressar lliurement la seva opció”. “Volem que sigui un dia amb molt èxit de participació democràtica, que és la millor forma d’excloure el feixisme de la societat i de les institucions”. Reconeixen igualment que un dels objectius, més enllà de la consulta, és que fructifiqui una iniciativa legislativa pel que fa a l’Estat.
 
Tota la informació al voltant d’aquesta consulta i sobre els punts de votació es pot seguir a la web https://plataformaestatalmonarquiaorepublica.org
 
 

Deixa un comentari