Trobar-nos, un espai per parlar, debatre i treballar sobre la relació immigració i República Catalana

No Comment

Republica plural i inclusiva

Terrassa per la Independència, assemblea egarenca de l’ANC, ha llançat el projecte Trobar-nos, una iniciativa local pensada per obrir un espai de trobada i treball amb el col·lectiu de ciutadania nascuda fora de l’Estat Espanyol, i també amb els seus infants.

Està pensat com una proposta de conversa, en grups reduïts, on sigui possible intercanviar opinions, dubtes, preguntes i reflexions. Lluny de grans actes, l’organització sobiranista planteja i es proposa un contacte directe que permeti i faciliti el coneixement mutu com una estratègia de construcció de país, un compromís i desafiament al qual, consideren, és crida a tota la ciutadania de Catalunya. A Terrassa, un dels municipis de Catalunya amb més població d’origen en altres indrets: 30.830 persones, és a dir, el 14,33% del total de la població empadronada, aquesta és un proposta prou important i necessària.

botomalarrassa

La pròpia dinàmica de les migracions allunya la persona migrant de la seva xarxa social d’origen i la situa dins d’un context diferent; en el qual ha de establir noves relacions, que no sempre són fàcils d’aconseguir.

Catalunya sempre ha sigut societat d’acollida i oberta al món i ha sabut incorporar la recent immigració dins els seus àmbits de convivència. La trobada i establiment de relacions no sempre és fàcil, menys quan les circumstàncies i condicions econòmiques no ajuden o, directament, posen pals a les rodes; en tot cas implica un esforç de totes les parts. Ara, afirma en Mario Soria, coordinador territorial de l’ANC, ell mateix d’origen argentí, «ens toca, treballar per a la construcció d’un nou espai cívic entre tothom».

Sóc africà i català sóc llatinoamericà i català sóc oreintal i català

Per això, l’ANC-Terrassa per la Independència activa aquest format específic dins la Campanya #FemFutur com a pas previ a la campanya Sí al Referèndum. El grup coordinador està format per voluntariat de diferents orígens – Amèrica del Nord, Amèrica Llatina, Àfrica Subsahariana, El Magreb i Europa de l’Est.

Related Articles

Deixa un comentari