TxT i ERC-MES porten al proper Ple: ENDESA i emergència climàtica, propostes de ciutat

No Comment

Els grups municipals de Tot per Terrassa i ERC-MES insten a la resta de grups municipals a fer un front comú a la ciutat amb dos temes claus: l’amenaça d’ENDESA a les famílies vulnerables i l’emergència climàtica i ambiental. Una nova forma de fer política dels partits de govern que esperen, es concreti, en propostes presentades per unanimitat per tots els grups del consistori al ple municipal.

El passat 5 de setembre a Terrassa ajuntaments de tot Catalunya es conjuraven per no tolerar l’amenaça d’ENDESA als consistoris per tallar el subministrament a les famílies més vulnerables dels respectius municipis. Una trobada convocada des del govern terrassenc, però on municipis de diferents colors polítics es van posar d’acord per no acceptar el deute reclamat per ENDESA, exigir que retires la seva amenaça i defensar els drets de la ciutadania recollits a la Llei 24/2015.

És un posicionament que es va concretar en una moció consensuada per tots els participants i que l’Ajuntament de Terrassa ha fet arribar a tots els consistoris de Catalunya perquè s’hi puguin sumar.

Per això, al pròxim ple municipal les dues formacions han presentat la proposta consensuada el 5 de setembre perquè pugui ser subscrita i refrendada pel conjunt de grups municipals de la ciutat, mostrant la unanimitat política necessària dins el municipi a l’hora de defensar la seva ciutadania.

Aquest plantejament obert de la proposta s’ha volgut emprar també en un altre tema fonamental, de principis, on TxT i ERC-MES volen establir un front comú de ciutat. És el cas de la tercera vaga del clima, convocada pel moviment Friday for Future justament pel dia 27 de setembre, dia previst de realització del plenari ordinari de setembre.

En aquesta ocasió, en forma d’acord de junta de portaveus, les dues formacions de govern es proposen declarar l’emergència climàtica i ambiental a Terrassa, tal com ja ha fet el Consell Comarcal del Vallès Occidental, amb el màxim suport possible. Una declaració on conviden a sumar-s’hi a la resta de grups i que implicarà, com a municipi, anar més enllà de la vaga del clima per revisar durant l’any 2020 el Pla d’Energia Sostenible de Terrassa per adaptar-lo als objectius de reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle recomanat al darrer informe del IPCC.

Les dues propostes parteixen, evidentment, del suport polític suficient per ser aprovades. No obstant això, la voluntat d’ERC-MES i TXT és plantejar-les de forma compartida amb la resta de grups municipals per demostrar que l’entesa política és possible en els grans temes de ciutat.

Related Articles

Deixa un comentari